Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijete im tri godine zatvora

Prijatelji pijanog vozača šutke gledali kako Dino P. bježi nakon što je autom udario Lauru (14)

Prometna, Branimirova
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
03.10.2015.
u 12:06

L. D. (23) i E. D. (20) šutke su gledali kako Dino P. bježi s mjesta nesreće, zbog čega im prijete tri godine zatvora

Dino P. (22), koji je u srijedu navečer vozeći pijan Branimirovom ulicom u Dubravi naletio na Lauru V. (14) dok je pretrčavala cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza i na mjestu je usmrtio, u trenutku nesreće nije bio sam u automobilu. S njim su bila dvojica prijatelja, L. D. (23) i E. D. (20), koja su šutke promatrala kako Dino P. bježi s mjesta nesreće.

Njegovi prijatelji nakon nesreće otišli su kućama te nikome nisu ništa rekli iako su dobro znali što se dogodilo, ali drugo jutro na vrata im je pokucala policija.

Obojica su kažnjeno prijavljena zbog neprijavljivanja kaznenog djela, za što im prijeti do tri godine zatvora.

Vrisak je odjeknuo ulicom

Na Lauru je nešto prije 22 sata naletio alkoholizirani vozač dok je pretrčavala cestu u Branimirovoj ulici u zagrebačkoj Dubravi. Vrisak njezine dvije godine mlađe sestre i prijateljica s kojima se nekoliko trenutaka prije bezbrižno družila odjeknuo je ulicom.

Djevojčica je na mjestu poginula pred njihovim očima, a da stvar bude još gora, bezobzirni vozač pobjegao je s mjesta nesreće dvaput te večeri. Naime, na mjesto nesreće vratio se kada je shvatio da mu je ispala tablica s automobila.

– Vozač je zamaskiran došao po tablicu i počeo bježati. Mladić koji se našao na mjestu nesreće počeo je trčati za njim – kazao je jedan od svjedoka stravične nesreće. Policija je vozača peugeota 206 zagrebačkih oznaka desetak minuta nakon toga uhitila nedaleko od mjesta nesreće. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 22-godišnjem Dini P. Nakon uhićenja u krvi mu je izmjereno 0,9 promila alkohola.

– Ne znamo tko je vozač koji je u smrt odveo našu djevojčicu. Znamo samo ono što smo pročitali u novinama. Bol je neopisiva, bila je tako slatka, pogledajte joj sliku – potišteno govori djed Laure V. dok pogleda uperena u daljinu sjedi ispred obiteljske kuće u zagrebačkoj Dubravi. Pokraj njega u crnini stoje baka i sestra Laure V. Na ogradi i obližnjem stupu s plave osmrtnice smiješi se malena djevojčica. Taj trenutak s fotografije pamtit će i njezini kolege iz Osnovne škole Marije Jurić Zagorke u Donjoj Dubravi koji žalost za Laurom V. ne kriju ni na Facebook grupi "R.I.P Laura V.", otvorenoj ubrzo nakon nesreće.

>>'Zadnje mi je rekla: Brzo ću doći. Idemo samo na pizzu'

>>Pijani mladić (22) autom usmrtio djevojku (14). Stanari: Pobjegao je pa se vraćao po registraciju

Komentara 45

KR
krenica
12:28 03.10.2015.

Neodgojena stoka.

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
13:04 03.10.2015.

Život djevojčice se je ugasio.....to je tragično. Bez obzira što mi ovdje raspravljali.

LA
LANA555
13:02 03.10.2015.

Zao mi je sviju.Nije lako nikomu od nih.Mali je sto posto zapalio od straha.Jedino mi se ne sviza to sto policija nije pustila oca da si vidi sina u stanici na policiji.Pa imaju i oni djecu i to je normalno da si zelis vidjeti sina.Sad je mali tek sad svatio sta je ucinio.Mislim da nit nemu nije lako i svejedno.To trcanje preko cesta je velika tragedija.Zao mi je sviju.Moja sucut i nek pociva u miru.Tuzno za sve nije nikom lako.Zao mi je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije