Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandićeva prijetnja

Preuzme li Grad prodaju karata, Zagrebparking će dijeliti otkaze

mate kraljević
Arhiva VL
03.09.2010.
u 17:01

Dobro bi bilo da prodaja karata uđe u nadležnost našeg ureda. Tim novcem bi se mogao znatno popuniti gradski proračun – kaže Davor Jelavić, pročelnik Ureda za promet.

– Dobro bi bilo da prodaja karata uđe u nadležnost našeg ureda. Tim novcem bi se mogao znatno popuniti gradski proračun – jasan je bio Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju grada, čiji će odjel, kaže, uskoro preuzeti prodaju parkirnih karata.

Otkazi u ZG parkingu

U slučaju da dođe do toga, Zagrebparking bi ostao bez 28 milijuna kuna od prodaje naljepnica (oko 16 posto godišnje zarade) pa su otkazi neizbježni.

– Četiri djelatnika rade u prodaji karata, a još dvoje je zaposleno kao tehnička podrška pa su mogući i otkazi – odgovorio je Mate Kraljević, voditelj podružnice. Unatoč tome što Kraljević nije htio nagađati o tome koliko bi ljudi moglo ostati bez posla, očito je da više neće biti posla za sve zaposlene.

– Svaka kuna nama puno znači, a ovo je 16 posto prihoda – rekao je direktor.

– Javne gradske površine (u koje pripadaju i parkirališna mjesta, op.a.) u nadležnosti su Grada, to je vrlo jednostavno – rekao je Jelavić odgovarajući na pitanje o zakonskoj utemeljenosti takve mjere.

A što će učiniti gradonačelnik Milan Bandić?

– Gradonačelnik samostalno može odlučiti o tome što je najbolje za Grad i građane.

Sporne garaže

Za takve operativne radnje ne treba potvrde Holdinga ili Skupštine – objašnjava Jelavić. Težak “kroše u bradu”, gubitak prihoda od prodaja karata, Holdingova podružnica neće lako amortizirati.
Mukama Holdinga tu nije kraj. Bandić se kroz usta Davora Jelavića Holdingu prijeti da će im uzeti i dio prihoda od prodaje parkirališnih mjesta kovanicama i SMS-om te od parkiranja u garažama.

– Ako Holding ne pristane na kompromis, uzet ćemo stvari u svoje ruke – kaže Jelavić. Moguće je da Bandić pokuša Zagrebparkingu oteti i garaže. No, u Holdingu kažu da to nije moguće jer su oni vlasnici garaža sve do isteka ugovora. U slučaju garaže Langov trg do 2016. godine.

Komentara 14

BL
Blizanac
09:13 04.09.2010.

Eh, da: Treba ukloniti i kućice policajaca čuvara postavljene na pločnik uz zid, jer ometaju pješački promet! Ako parkirana vozila moraju ostaviti 1.6 m prostora DO zida, a ne prema cesti, onda ne možemo tolerirati čuvarske kućice uz zid, udaljenee od ruba kolnika manje od metra!!!

BL
Blizanac
18:31 03.09.2010.

Promet u mirovanju (da se stručno izrazim) u gradu Zagrebu, sredstvo je i mjesto brojnih makinacija na štetu građana, a u korist... Iz dana u dan otkrivaju se afere, zloupotrebe, pronevjere, krađe... za koje i vrapci znaju. I nužno je HITNo nešto poduzeti! Što? Jedan od generatora problema je Odluka o komunalnom redu iz 2005. godine koja je u izravnoj suprotnosti sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama... Bilo bi mudro od viječnika Gradske skupštine da izmjene tu odluku u dijelu koji određuje kako je u ovom gradu zabranjeno sve što izrjekom nije dozvoljeno - riječ je o parkiranju na javnim površinama - ili da se suoči sa ocjenom Ustavnosti iste... Što će biti ako Ustavni sud potvrdi da je Odluka suprotna Zakonu - neustavna? Tko će vratiti građanima slne novce otete im samovoljom Zagrebparkinga...?

MO
moshmislit
08:59 04.09.2010.

zašto bi proračun grada Zagreba bio taoc kontrolora parkinga--ako netko treba dobiti otkaz - šteta... dobivaju i drugi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije