Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mobilna Mamografija

Pregled od 10 minuta spašava živote žena

21.03.2015., Zagreb - Na Trgu bana Jelacica obiljezen je Dan narcisa, a organizirana je i besplatna preventivna mobilna mamografija. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
23.03.2015.
u 15:00

U mobilnom je mamografu pregled do sada napravilo oko 24.000 žena, a priliku su imale i za vikend na samom Trgu bana Jelačića.

Deset minuta traje pregled za dijagnosticiranje raka dojke, spašava brojne živote, a mnoge žene svejedno ga zanemaruju. Zato je Grad u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar prije 10 godina organizirao rad mobilnog mamografa u kojem je do sada pregled napravilo oko 24.000 žena.

– Pregled se ne razlikuje od standardnog, jedino što smo mi na kotačima, u kombiju – rekla je Marijana Jakopović, inženjerka medicinske radiologije koja dnevno napravi i do 30 pregleda. Interes su građanke pokazale za vikend kada je mobilni mamograf u povodu Dana narcisa stigao i na sam Trg bana Jelačića.

– Bilo je brzo i jednostavno, ideja s mobilnim mamografom je odlična – rekla je Zagrepčanka Ines Janjić nakon pregleda na Trgu.

Inače se za besplatan pregled prijave primaju na broj 01/ 46 96 309.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije