Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt

Predstavljen studocikl - prijevoz biciklom za zagrebačke studente

bicikl
Robert Anic/PIXSELL
17.09.2012.
u 14:14

Za korištenje bicikla potrebno je prijaviti se na studomat, nakon čega će student moći preuzeti ključeve lokota.

U studentskom kampusu Borongaj danas je predstavljen Studocikl – pilot-projekt biciklističkog sustava za studente. Svečanoj promociji projekta nazočili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš koji su napravili i "prvi đir" po kampusu.

Dvadeset gradskih bicikla koji će služiti isključivo za prijevoz studenata i fakultetskog osoblja, pilot su projekt koji je nastao u suradnji Fakulteta prometnih znanosti i udruge Održivi razvoj zajednice u okviru projekta Civitas Elan.

– Studocikl je pilot-projekt koji namjeravamo širiti i dalje. Dvadeset bicikala za sada je u uporabi, a nakon što se pokaže koliki je interes za ovakav način prijevoza, a vjerujemo da će biti velik, namjeravamo ih nabaviti još – kazao je Mario Ćosić s Fakulteta prometnih znanosti koji je vodio projekt.

Za korištenje bicikla potrebno je prijaviti se na studomat, nakon čega će student moći preuzeti ključeve lokota.

– Princip je sličan prijavi ispita. Korisnik se prijavi, zaduži ključeve na referadi i može uzeti bicikl iz skladišta – objasnio je Ćosić.

 

Komentara 3

VE
vekica
22:03 17.09.2012.

Gradonačelniče....bude li nešto takvo i za penzionere? Teže hodaju od studenata i bolje bi čuvali !

ME
mehmed102
10:19 18.09.2012.

Sama si napisala da teško hodate, kak bi onda biciklirali? I šta ti to znači bolje čuvaju? Vidi se po tramvajima kak čuvate...

AU
autoritet
17:19 18.09.2012.

Imaju li ugrađena krila? Bez njih ne znam kuda će se po Zagrebu voziti - osim ako nisu skloni samoubojstvu pa se usuđuju izaći na koturaške trake na Zelenom valu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije