Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon pregovora

Predsjednik Uprave ZG holdinga: Idućeg tjedna potpisivanje sistematizacije, vidjet će se na plaćama od travnja

Zagreb: Konferencija za medije Uprave Zagrebačkog holdinga
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
24.03.2023.
u 12:01

Nakon štrajka radnika Čistoće, jedan od glavnih zahtjeva u postupku mirenja predstavnika sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga bile su nove sistematizacije po svim podružnicama Zagrebačkog holdinga.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković izjavio je u petak kako je nova sistematizacija radnih mjesta "u visokoj fazi dovršenosti", ključni zahtjevi radnika su uključeni u nju pa očekuje da će idućeg tjedna biti potpisana, a primjenjivat će se s plaćama u travnju.

Novaković je novinarima rekao da će primjena nove sistematizacije Zagrebački holding stajati osam milijuna eura godišnje.  

Nakon štrajka radnika Čistoće - podružnice Zagrebačkog holdinga predstavnici Holdinga, ZET-a i reprezentativnih sindikata su 8. veljače potpisali kolektivne ugovore s kojima se, kako je rečeno, u sljedeće tri godine osigurava povećanje materijalnih prava radnika, socijalni mir i stabilnost poslovanja.

31.01.2023., Zagreb - Tomislav Tomasevic dao je izjavu za medije nakon sastanka s predstavnicima radnika Cistoce. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Kolektivni ugovori uključuju povećanje osnovice plaće od 1. siječnja za pet posto, a od 1. srpnja za dodatnih tri posto, povećanje fiksnog dijela mjesečnog dodatka na plaću, kojim najviše dobivaju radnici s najnižim primanjima, te povećanje neoporezivih materijalnih prava.

Tada je istaknuto kako će se ispraviti i dugogodišnji problem neusklađenosti koeficijenata radnih mjesta i dodataka za uvjete rada za poslove iste ili slične složenosti.

Nakon štrajka radnika Čistoće, jedan od glavnih zahtjeva u postupku mirenja predstavnika sindikata i Uprave Zagrebačkog holdinga bile su nove sistematizacije po svim podružnicama Zagrebačkog holdinga.

>> VIDEO: Tri godine od potresa: Jedan ugašeni život, 27 ozlijeđenih, srušena krovišta, popucale fasade...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije