Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipendisti

Praksa u Norveškoj, pa radno mjesto u Đakoviću

stipendije
Vedran Balen/VLM
13.06.2013.
u 14:17

Stipendije Đure Đakovića ove su godine osvojila trojica prvostupnika sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu

U norveškom veleposlanstvu u Zagrebu danas su drugu godinu zaredom svečano uručene stipendije Đure Đakovića i društva Kongsberg Protech Systems iz Kraljevine Norveške, koje su ove godine osvojila trojica prvostupnika sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje te Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

Zajednički program stipendiranja pokrenut je lani u suradnji s domaćim fakultetima strojarstva te Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima. U zahtjevnom postupku selekcije izabrani su Marko Knežević iz Slavonskog Broda i Dino Bučević-Keran iz Vinkovaca, obojica studenti SFSB-a, te Filip Lukač iz Orehovice, student FSB-a.

– Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju mnogim će se našim visokokvalificiranim stručnjacima otvoriti izvrsne poslovne mogućnosti izvan naših granica, no mi ne želimo dopustiti da naši najbolji stručnjaci odlaze u inozemstvo. Želimo biti ti koji će im u Hrvatskoj omogućiti priliku i svijetlu budućnost jer vjerujemo da se ulaganje u znanje svima dugoročno najviše isplati – rekao je Tomislav Mazal, član uprave Đure Đakovića.

Osim izdašne stipendije od 60.000 norveških kruna i 19.000 kuna, stipendisti će imati mogućnost pohađanja zimskog nastavnog semestra na prestižnom Sveučilištu u Trondheimu, a nakon što steknu diplomu dobivaju jedinstvenu priliku obavljanja šestomjesečne stručne prakse u jednoj od najvećih norveških korporacija, Kongsbergu. Nakon toga ih čeka radno mjesto u Đuro Đaković grupi, gdje će odmah dobiti priliku primijeniti akademsko znanje i profesionalno iskustvo stečeno u Norveškoj.

>>Najuspješniji studenti dobili 4,25 milijuna kuna stipendija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije