Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijava štete

Poznato koji su kvartovi u Zagrebu prijavili najviše oštećenja u strašnom nevremenu u srijedu

Zagreb: Novo nevrijeme napravilo novu štetu, u Voćarskoj ulici palo stablo
Igor Kralj
23.07.2023.
u 15:55

Najviše prijavljenih šteta od oluje je u Gradskoj četvri Trešnjevki sjever odakle je do nedjelje ujutro stiglo 212 prijava

Gradske službe i danas nastavljaju sa sanacijom posljedica ovotjednih olujnih nevremena. Napori su usmjereni ka uklanjanju i odvozu prethodno palih stabala i granja, sanaciji infrastrukture te čišćenju i pranju ulica. 

Najviše prijavljenih šteta od oluje je u Gradskoj četvri Trešnjevki sjever odakle je do nedjelje ujutro stiglo 212 prijava. Drugi je Stanjevec sa 179 prijava, treća GČ Gornja Dubrava sa 175 zahtjeva, četvrte Sesvete s njih 146, potom Trešnjevka jug sa 128 prijava, Trnje s njih 124, dok 119 zahtjeva imaju GČ Črnomerec i Donja Dubrava, Podsused 115, a njih 99 stiglo je iz Novog zagreba istok i Novog Zagreba zapad, iz Maksimira je poslano 98 zahtjeva, s Gornjeg grada 88, Donjeg 65. Najmanje zahtjeva poslano je iz Podsljemena, njih samo 27 i Brezovice odakle je pristiglo 29 zahtjeva. Oštećenja se mogu prijaviti dalje putem formulara dostupnog na ovom linku. 

Promet se odvija normalno, osim na području Savskog gaja gdje je još u tijeku popravak ispravljača stanice, zbog čega tramvajska linija 7 i dalje vozi skraćeno do Sopota, a umjesto nje voze autobusi 109 i 607. Popravak semafora na križanju Prisavlje-Cvjetno naselje i Bolnička-Vrapčanska je također u tijeku. Ostali semafori su u funkciji. 

Djelatnici gradske ustanove Dobri dom su od petka do danas pripremili i podijelili 550 toplih obroka i 120 sendviča, jabuka i sokova za pripadnike vatrogasnih postrojbi i volontere iz civilne zaštite. 


 
Na građane se id alje apelira da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala. 

Danas se očekuje najveći broj intervencija vatrogasaca po cijelom gradu, jer se radovnim snagama priklkuučuje i veći broj pripadnika DVD-a, a sanacija posljedica od strane svih gradskih službi će se nastaviti i u sljedećim danima.

Ključne riječi

Komentara 3

BP
Besposlen pop
18:32 23.07.2023.

Čudi me da najviše štete nije prijavljeno u Kozari boku. Tamo i bez vremenskih nepogoda izgleda kao da je prošla oluja ili se dogodio potres

Avatar TheJack
TheJack
17:37 23.07.2023.

I? Ako je osigurano, mozda i vide dio novca!?

DU
Deleted user
17:22 23.07.2023.

Sad još više smeća u smećotropoli.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije