Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD O SLUČAJU PAROMLIN

Poslali smo dopis ministrici Zlatar i nije odgovorila

paromlin
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
03.07.2014.
u 15:20

Članovi stranke Za Grad bagerom su jučer došli pred gradsku upravu

I dok su članovi stranke Za Grad jučer bagerom, barem simbolično, htjeli rušiti zgradu Gradskog poglavarstva i tako iskazati nezadovoljstvo pristupom Grada u slučaju Paromlin, a Ministarstvo kulture pokrenulo inspekcijski postupak protiv Grada Zagreba, zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin jasna je – na prostoru Paromlina gradit će se moderna gradska knjižnica.
Predizborno je to obećanje koje će, poručuju u Gradu, ostvariti jer su se Paromlinom kao zaštićenim kulturnim dobrom od 1988. godine bojale baviti sve vlasti.

– Već 25 godina Paromlin je pušten da sam propada i sada se došlo do toga da se za svakog većeg nevremena u gradu njegovi dijelovi urušavaju i ugrožavaju živote ljudi – poručila je dogradonačelnica Kusin. Napomenula je kako je gradonačelnik Bandić još 17. lipnja Ministarstvu, koje vodi ministrica Andrea Zlatar, uputilo hitno pismo u kojem se tražila i dozvola za hitni postupak, no odgovor nisu dobili.

Članovi stranke Za Grad slučaj su prijavili istom ministarstvu, ali i Državnom odvjetništvu. – Paromlin ruši tvrtka Paron u čijim je prostorima za vrijeme parlamentarnih izbora gradonačelnik imao stožer. Paron je vlasnički povezan s tvrtkom Munis koja je s Gradom razmijenila toliko zemljišta da je Grad bio prijavljen USKOK-u – oštri su članovi stranke. Sjećaju se kako je 2005. obećano da će Paromlin urediti za šest mjeseci, a otada je prošlo devet godina.

>>Stranka Za Grad bagerom krenula "rušiti" Gradsko poglavarstvo

Komentara 3

LE
leurdovac
16:46 03.07.2014.

Salona je bila u odličnom stanju a ipak smo je srušili do temelja, što se sad čudimo ovome.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:21 04.07.2014.

Bilo kakav skandal ili skandalcic...gotovo uvijek se spominje ime "naseg" gradonacelnika....neki mrze Zagreb i najradije bi sve zrusili i pasli ovce....

BS
bstrabi2
18:30 03.07.2014.

Taj Paromlin.Je trebalo več odavno srušit,a skitnice zabrinut.Ako ovi iz kulture.Misli da je to povjesno.Onda što ga nisu zaštitili?Znaju samo brondat.Treba srušit i one zidine.Na Kvaternikovom Trgu.Staru tvornicu Gorica.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije