Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere sigurnosti

Posebna regulacija za vrijeme Adventa. Policija: Ne dolazite autom u centar grada

policija Advent
Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija
1/2
29.11.2018.
u 13:32

Zagrebački holding d.o.o., podružnica Zagrebačke ceste, postavit će privremenu prometnu signalizaciju i regulaciju prometa sukladno navedenim zabranama prometa. Policija će na mjestima zabrane uspostaviti blokadne punktove

U Policijskoj upravi zagrebačkoj održana je konferencija za novinare u povodu održavanja Adventa u Zagrebu i mjera i radnji koje će poduzeti policija tijekom osiguranja. Na snazi će biti posebna regulacija prometa, a iz policije građanima savjetuju da za vrijeme Adventa koriste javni gradski prijevoz, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada.

Od 1. prosinca 2018. do 6. siječnja 2019. zbog posebnih mjera sigurnosti Grad Zagreb donio je rješenje o zatvaranjima i regulaciji prometa i te režimu dostave u centru grada u razdoblju od 1. prosinca 2018. do 6. siječnja 2019. godine.

Dostava u pješačke zone može se obavljati svakodnevno samo od ponoći do 10 sati, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se na rubovima pješačke zone. :

Riječ je o ovim mjestima:

  • rotor Bakačeva istočna strana
  • Ulica Pod zidom
  • Vlaška-Palmotićeva
  • sjeverna strana Zrinjevca desna traka
  • Masarykova sjeverna strana od stajališta taksija do Preradovićeve
  • Strossmayerov trg istočna strana 2 mjesta
  • Tomislavov trg istočna strana 2 mjesta;

Foto: PUZ

Od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata zabranjuje se promet na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog za sva vozila osim tramvaja.

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do ponoći zabranjuje se promet za sva vozila na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na potezu od Tesline do Mihanovićeve ulice.

Petkom, subotom i nedjeljom od 18 do 23 sata obustavlja se tramvajski promet od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora.

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do ponoći zabranjuje se promet u Gajevoj ulici od Hebrangove do Tesline ulice te u Berislavićevoj ulici od Preradovićeve do Gajeve ulice za sva vozila osim vozila taksija i vozila stanara.

Svakodnevno od 17 do ponoći stajalište taksija Vlaška – Europski trg premješta se na istočnu stranu Kurelčeve ulice s ulazom iz Palmotićeve na Jurišićevu ulicu i izlazom polukružno okretanje kod garaže Ban Centar natrag na Jurišićevu i dalje na Palmotićevu ulicu.

Svakodnevno od 17 do ponoći korisnici garaže Ban Centra za prilaz garaži koristit će smjer Palmotićeva – Jurišićeva – Kurelčeva – ulaz u garažu i odlaze istim smjerom natrag.

Svakodnevno od 17 do ponoći autobusna linija ZET-a br. 150 od Tuškanca do Trga bana Josipa Jelačića skraćuje se do Ilirskog trga.

Foto: PUZ

Odobrava se zaustavljanje turističkih autobusa na Palmotićevoj južno od Jurišićeve do Amruševe u desnom prometnom traku do 3 minute radi ukrcaja ili iskrcaja putnika.

Promet motornih vozila Palmotićevom ulicom u pravcu juga, sjevernim zelenim valom Boškovićeva-Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova-Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja, ali uz poseban oprez zbog velike koncentracije pješaka.

Zagrebački holding d.o.o., podružnica Zagrebačke ceste, postavit će privremenu prometnu signalizaciju i regulaciju prometa sukladno navedenim zabranama prometa. Policija će na mjestima zabrane uspostaviti blokadne punktove.

Iz policije preporučuju građanima da se za vrijeme Adventa u Zagrebu koriste javnim gradskim prijevozom, a vozačima da izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba. Svim tvrtkama, trgovinama i štandovima napominjemo da dostavu u centru grada završe do 10 sati ujutro, izvijestili su iz PU zagrebačke.

Pogledajte video: Rekonstrukcija zagrebačkog rotora

Ključne riječi

Komentara 2

SA
SamoMalo
13:53 29.11.2018.

Ta sračka od manifestacije koja je loša kopija Beča gdje Zagrebacki građani financiraju ZET da bi se turisti besplatno vozili dok cijelu godinu gradani placaju vlastiti prijevoz... Ta sramotna, losa kopija gdje se ledeni park (klizaliste/Tomislavac) devastira da bi see (kumstvo / klijentelizam) obogatilo a zatim da bi gradani platili obnovu parka nakon uklananje klizalista. Jer eto Zrinjevac je besplatan jer ga građani financiraju.

Avatar Django
Django
14:16 29.11.2018.

Mene recimo zanima kako je MUP osigurao da neki doktor nauka ne uleti kombijem ili kamionom u okupljeno pučanstvo ili da neki konceptualni umjetnik ne zaboravi ruksak sa paketom malo jačih petardi uz neku kućicu sa kuhanim vinom. Na sličnimm sajmovima po Europi to je naime već standardna procedura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije