Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb advent run

Posebna regulacija prometa u Zagrebu: U podne starta poznata kostimirana utrka

Foto: Zagreb Advent run
1/8
10.12.2023.
u 08:00

Staza kojom će prolaziti na tisuće trkača prolazi strogim centrom metropole zbog čega od 11.30 na snagu stupa posebna prometna regulacija cestovnog, ali i tramvajskog prometa

Više od 4300 sudionika iz 30 zemalja trčat će danas zagrebačkim ulicama i to u sklopu omiljene kostimirane utrke Zagreb Advent Run. Start je u podne ispred hotela Hilton Garden Inn na Radničkoj, a humanitarni joj je cilj podržati zakladu UniSport Srce, koja potiče razvoj studenata sportaša u Hrvatskoj.

Staza kojom će prolaziti na tisuće kostimiranih trkača prolazi strogim centrom metropole zbog čega od 11.30 na snagu stupa posebna prometna regulacija cestovnog, ali i tramvajskog prometa. 

VEZANI ČLANCI: 

Tako će u razdoblju od 11.30 do 13.30 za sav promet biti zatvorene Ulica kneza Višeslava, Trg žrtava fašizma, Zvonimirova od Bauerove do Trga žrtava fašizma, Ulica popa Dukljanina, Franje Račkog, Draškovićeva od Jurišićeve do Vlaške, Vlaška od Smičiklasove, zatim Šoštarićeva, Trg Josipa Langa, Ribnjak, Medveščak od Ribnjaka do Mihaljevca u oba smjera, Sinkovićeva ulica, Gupčeva zvijezda, Kristijanovićeva, Ksaver, Jandrićeva, Palmotićeva, Jurišićeva, Praška, Trg Nikole Zrinskog, Teslina, Berislavićeva, Boškovićeva, Ulica kralja Držislava te Draškovićeva od Ulice Pavla Hatza. 

Foto: Zagreb Advent run

Užim središtem grada bit će obustavljen i tramvajski promet te će linije, od 11.10 do 13.30 prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera: 

  • Linija 4: Savski most - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot
  • Linija 5: Prečko - Ulica grada Vukovara - Žitnjak
  • Linija 6: Črnomerec - Jukićeva - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Sopot
  • Linija 7: Arena Zagreb - Zapruđe
  • Linija 9: Ljubljanica - Vodnikova – Gl.kolodvor - Autobusni kolodvor - Zapruđe
  • Linija 11: Črnomerec - Jukićeva - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Ulica grada Vukovara - Savišće
  • Linija 12: Ljubljanica - Ulica grada Vukovara - Heinzelova
  • Linija 13: Žitnjak - Ulica grada Vukovara - Savska - Zapadni kolodvor
  • Linija 14: Savski most - Vodnikova – Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Zapruđe
  • Linija 17: Prečko - Savska cesta - Vodnikova - Glavni kolodvor - Autobusni kolodvor - Zapruđe

Od Kvaternikovog trga do Dupca u tom će periodu prometovati izvanredna tramvajska linija. Ulaz, odnosno izlaz putnika, bit će na stajalištu Kvaternikov trg sjever. Veseli božićni tramvaj danas neće prometovati

Foto: Zagreb Advent run

U periodu od 11.45 do 14 sati neće prometovati ni autobusna linija 106 (Kaptol - Mirogoj - Krematorij), a za to vrijeme, linije 201 (Kaptol - Kvaternikov trg), 203 (Svetice - Kaptol) i 226 (Kaptol - Remete - Svetice), u smjeru Kaptola prometovat će skraćeno, redovnom trasom do kružnog raskrižja Bijeničke ceste i Ulice Nike Grškovića. Linije 203 i 226 od Svetica, kao i linija 201 od Kvaternikovog trga, u tom će periodu kretati pet minuta kasnije od planiranog voznog reda u smjeru kružnog raskrižja Bijeničke ceste i Ulice Nike Grškovića.

Radnička cesta na dijelu od Vukovarske do Držićeve, kao i Zoranićeva, Zahorova, Ivana Bunića Vučića i Hektorovićeva, za sav promet će biti zatvorene od 8 do 15 sati

Organizatori sugrađane mole za razumijevanje te da se u navedenim periodima pridržavaju uputa policijskih službenika, redara te postavljene privremene prometne signalizacije. 

VEZANI ČLANCI: 

Utrka je već dobro poznati sinonim za zajedništvo, a promiče važnost tjelesne aktivnosti, podržava zdrav način života i njeguje sportski duh među sudionicima. 

– Zagreb Advent Run je najveselija i najmnogobrojnija kostimirana adventska utrka u ovom dijelu Europe, na što smo posebno ponosni i uvijek je prožeta duhom humanitarnosti, podsjećajući nas da se blagdani i darivanje bliže te nas potiču na to da budemo pažljiviji prema drugima. Ova godina nije iznimka pa je utrka posvećena Zakladi UniSport Srce, čime omogućujemo našim studentima sportašima da ostvare svoj puni potencijal i postignu uspjeh u životu. Osim što utrka promovira aktivan način života, također pozitivno utječe i na zajednicu, a svi sudionici pomažu graditi svijet u kojem svatko ima priliku za napredak – naglasio je Mario Petrović, predsjednik MPR Grupe.

Komentara 1

PE
Pendrek57
11:29 10.12.2023.

Pa ja se bum ranil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije