Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganja u megatvrtku

Porast plaća, novi strojevi, zapošljavanje: 'Zagrebački Holding napokon posluje pozitivno'

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević s radnicima Čistoće skupljao nakupljeni otpad
Robert Anic/PIXSELL
29.01.2024.
u 17:22

Komunalnim radnicima, dodaje se, u 2023. neto mjesečna plaća s uključenim neoporezivim dodacima porasla je 35,7 posto, s 713 na 968 eura

U cilju unaprijeđenja kvalitete komunalnih usluga u Zagrebu, Zagrebački holding je tijekom 2023. godine pokrenuo val investicija u nova zapošljavanja operativnih radnika i poboljšanje uvjeta rada postojećih radnika, te kupnju vozila, strojeva i opreme, objavili su iz zagrebačke Gradske uprave.

"Ovakav zamah u ulaganjima postao je moguć nakon što je prethodno uspješno provedeno restrukturiranje i smanjen broj administrativnih radnika. Tijekom 2023. godine, u odnosu na 2022. godinu, broj operativnih radnika u podružnicama Čistoća, Zagrebačke ceste i Zrinjevac povećan je za 239 radnika, a natječaji su stalno u tijeku, uz visok odaziv. Naime, primjenom novih prava iz kolektivnog ugovora potpisanog početkom 2023. godine, prosječna neto plaća je u Zagrebačkom holdingu porasla za 24,7 posto", stoji u priopćenju s Radićevog trga. 

Komunalnim radnicima, dodaje se, u 2023. neto mjesečna plaća s uključenim neoporezivim dodacima porasla je 35,7 posto, s 713 na 968 eura. U taj mjesečni neto iznos nije uključen prijevoz, prekovremeni, smjenski rad ili rad nedjeljom i vikendom, te također nisu uključeni iznosi božićnice, uskrsnice i regresa.

VEZANI ČLANCI: 

" U Čistoću je stiglo sedam novih vozila od ukupno 41 naručenih, a ove godine se pokreće natječaj za još 33 vozila. Uskoro dolazi 10 novih čistilica za pranje i čišćenje cesta, a u 2024. se planira nabava još 37 takvih strojeva. U podružnici Zrinjevac je tijekom 2023. nabavljeno 20 novih kosilica, ove godine ih dolazi još 39, a u postupku nabave su 4 traktora i 15 kamiona grajfera", navode u Gradu. 

Podružnica Zagrebačke ceste tijekom 2024. nabavlja 50 teretnih vozila, više specijalnih vozila i građevinskih strojeva, čime će se u potpunosti obnoviti flota za održavanje prometnica, rečeno je u priop0ćenju, Isto tako, u 2023. godini pokrenuta je obnova osobne zaštitne opreme za sve radnike Zagrebačkog holdinga, s ciljem da pored zaštitne uloge ima i bolju funkcionalnu ulogu u smislu kvalitete i udobnosti.

-Nakon godina zanemarivanja, Zagrebački holding napokon posluje pozitivno i u mogućnosti je sustavno ulagati u uvjete i organizaciju rada, kao i u mehanizaciju i opremu, kako bi Zagrepčanima osigurali kvalitetnije komunalne usluge- istaknuo je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

VIDEO: Dinamova legenda posudila je lažnim prijateljima golem novac, a na kraju je zavšrio kao beskućnik

Komentara 3

Avatar neugodan
neugodan
22:14 29.01.2024.

ViO, sa kamionima od 500.000e oni rade fuseve. Kada ste ih vidjeli da ciste slivnike a kao rade tri smjene. Volio bih vidjeti njihove dnevnike rada!!?? Godinama gledam kako se uz iste sahtove stvaraju jezera.

Avatar kenj@c
kenj@c
10:54 30.01.2024.

Slika govori više od tisuću riječi. Jadan radnik mora i kontejner i njega vuć. Senf nesposoban za sve

KO
Korisnik99
10:21 30.01.2024.

Prošla je godinu dana od obećanja gradonačelnika radnicima Čistoće nakon bunta. Jedno je bilo i donošenje detaljnih uputa o postupku izvođenja radnih operacija i bolja sigurnost. Dogodio se odron na Jakuševcu i radnici Čistoće svakodnevno dolaze i odrađuju svoj posao i imaju podsjetnik na stradale kolege. Ovim putem podsjećamo gradonačelnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije