Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bir slavi 3. rođendan

Popularna craft pivnica zove na slavlje rođendanskim cijenama

14.06.2023.
u 07:48

U vrlo kratkom vremenu Craft pivovara & pivnica Bir stekla je vjernu sljedbu fanova koji uživaju u odličnim zalogajima i pivima koja se tamo i proizvode. Prošlo je samo tri godine otkako su krenuli

U relativno kratko vrijeme, zapravo u vrlo kratkom periodu, Craft pivovara & pivnica Bir okupila je na jednoj ne osobito obećavajućoj lokaciji ozbiljan broj fanova koji danas, tri godine nakon otvaranja, čine ozbiljno lojalnu publiku. Kada smo prvi puta uočili kako se u prostoru iza pošte na Kennedyjevom trgu, odmah do lokala Belgravia, nešto događa, zavrili smo. Jer, na novim je staklima pisalo – pivnica. Očekivali smo nešto industrijsko, zadano pivima velikih pivovara. Jer, činilo se kako se svemu pristupa ozbiljno i ne štedi previše.

- Trebate nekoga?, obratio nam se tada prvi puta Adrian Mamlić, mladi vlasnik Bira. - Ne, samo gledamo, zanima nas uvijek novo mjesto koje ima veze s pivom, odgovorili smo. Radit će sami, dobili smo objašnjenje, uz budući restoran, kompletira se i pivovara. Kada je počela priča s craft pivima u nas, očekivali smo doista još ovakvih mjesta. Nešto smo dobili, ali nikada dosta, ako pivovaru, ili više njih, ima svako veće naselje u Bavarskoj, zašto u Zagrebu ne bi isto imao svaki kvart? I bilo bi to doista nešto poput Bira. Ondje se može dobro pojesti ali i popiti dobro pivo koje se ne mijenja sa svakom novom šaržom što je doista poželjna osobina u kojoj i sami često uživamo. Bir je zbog toga prekršio uvriježeno pravilo kako u Zagrebu novom lokalu ili restoranu treba barem tri godine da se stabilizira i pomalo počne vraćati uloženo. Ovdje je taj proces, predmnijevamo, bitno brži jer je teško pronaći popodne u kojem ćete na jednoj od dvije terase pronaći neko slobodno mjesto.

Craft pivovara i pivnica Bir prošla je uspješno kroz svoje prve tri godine a upravo ovog petka proslavit će još jedan svoj rođendan. Mamlić je u ove tri godine sa svojom ekipom redom mladih ljudi ponudio drugačije okuse od klasičnih roštilja kakvih u Zagrebu ima pregršt a od kojih su, jasno, mnogi i jako dobri. Mogao je to zahvaljujući iskustvu koje je skupljao u Londonu radeći u dva restorana Gordona Ramsayja. U Biru dobijete prezentaciju i note koje ne očekujete u običnoj pivnici pa je tako Bit sakupio brojnu vrijednu sljedbu štovatelja te ponude. Unatoč toga što konkurencije ima, čak i u nedalekom susjedstvu. Također, da biste stekli naviku dolaska u neko mjesto, potrebno je imati ono što mnogi zaboravljaju, a to je kontinuitet te atmosferu koja garantira da će vam dolazak biti ujedno i događaj.

Osoblje u Biru praktično je od početka s Adrijanom Mamlićem, i nemaju namjere odlaziti, barem koliko mi znamo, što dovoljno govori. Uz to tamo ćete popiti i vjerojatno najjeftinije craft pivo u gradu a koje dolazi iz pogona odmah uz restoran, što je također ipak rijetkost. Tako uz odležane steakove Baby Beefa, burgere, petkom i lignje, odnedavno ponovo i ćevape, pa onda pljeske, ražnjiće a gdje ćemo mi prije svega preporučiti chorizo krokete napravljene od domaće smjese. Dosta od toga, poput Classic, Hot ili Truffle Burgera, pulled porka, mazalica ili koke u sezamu u petak ide po sniženim cijenama, kao i prilozi poput batata, pommes fritesa s tartufima ili običnima, onion ringsima za rođendanske cijene. A uz to piva Karantena Lager, Red X i Bir IPA koja su snižena za 1,10. Sad je prilika svima koji do sada nisu da se upoznaju s Bir craft pivovarom & pivnicom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije