Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen javni poziv

Ponuda za Zagrepčanku? Iz Holdinga ne daju imena

Zagrepčanka
Žarko Bašić/PIXSELL
08.05.2012.
u 10:30

Holdingov glasnogovornik imena taji iz \"formalno-pravnih\" razloga. Ni gradski političari ne znaju ništa za kompleks.

Jedanaest godina nakon što je gradonačelnik Milan Bandić za 118 milijuna kuna realizirao “posao stoljeća” i kupio areal bivše mesne industrije Zagrepčanka, koja je te godine otišla u stečaj, Holding je ovih dana pribavio ponude za prodaju kompleksa u Heinzelovoj ulici i zatvorio “javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju”. A uskoro bi se ponovno mogao otvoriti i pokoji šampanjac, kao i 2008. kada je IGH krenuo u kupnju polovice od 100.000 kvadrata velikog zemljišta.

Subjekt u prodaji?

Međutim, slike šampanjca i osmijesi na licima Milana Bandića, Ive Čovića i Jure Radića prije četiri godine nestali su nakon što je pukao “deal”, a Holding ostao bez 251 milijuna kuna, svote za koju je od Grada otkupio zemljište, kao i 328 milijuna kuna za idealnu polovicu koju je ponudio na natječaju IGH. A nedavno je Ustavni sud, kako smo već objavili, donio presudu koja bi mogla bitno promijeniti imovinsko-pravne odnose.

Kontroverznom poduzetniku Ivanu Radoševiću dalo se za pravo da dokaže svoje vlasništvo nad Zagrepčankom, odnosno da naknadno postane jedan od subjekata u prodaji. Svejedno Holding je pokrenuo, a i završio natječaj kojim su htjeli provjeriti kako tržište diše prema skupocjenom kompleksu za koji su dali izraditi i studiju...

Pravne konzultacije

O imenima ponuđača i cijeni u Holdingu neće govoriti. Poručuju da “podatke o prispjelim ponudama iz formalno-pravnih razloga zasad neće priopćavati. Kad je riječ o odluci Ustavnog suda, mogu izvijestiti da se još konzultiramo s pravnim stručnjacima o navedenoj problematici”.

Oštre kritike na postupanje uprave artikulirao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i član skupštine Holdinga.

– Javnost bi trebala imati cjelovitu informaciju kako bi porezni obveznici znali za što su prije 11 godina dali novac. Skrivanje budi sumnje pa možda i neopravdano – poručio je.

Da nema prodaje dok se ne utvrdi tko je vlasnik nekretnine, smatra Danira Bilić (HDZ), a Davor Bernardić (SDP), predsjednik Gradske skupštine, poručuje da je jedino važno da se čuva interes građana.

Komentara 1

CH
chemica
19:08 08.05.2012.

Glup i gluplji ponovno u akciji. Prošli put je Bandić naredio Holdingu da kupi od Grada zemljište Zagrepčanke. Sada je valjda došao suprotan nalog pa otuda i taj \"novi kupac\". Nego, koliko je milijuna poreza morao platiti Holding kod prošle, sumanute \"kupoprodaje\", oliti prelijevanja iz šupljeg u prazno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije