Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar na ferenščici

Policija otkrila: Vlasnik garaže u kojoj su pronađene bombe završio u pritvoru

Zagreb: Vatrogasci intervenirali zbog požara koji je izbio u garaži na Ferenščici
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
14.03.2023.
u 11:48

Sumnja se da je vlasnik u točno neutvrđeno vrijeme i na za sada neutvrđen način došao u posjed eksplozivnih tvari i to tri ručne bombe s kućištima koje je po nabavljanju držao u garaži u Ulici II. Ferenščica u Zagrebu, napisali su na stranicama PU.

Iako su od burnog požara na Ferenščici prošla već dva dana, i dalje se, barem figurativno, podiže dim oko garaže koja je gorjela u tom zagrebačkom kvartu. Naime, iz PU zagrebačke objavili su nove detalje vezane uz uhićenje vlasnika koji je ondje držao eksploziv. 

Podsjetimo, u nedjelju je požar lokaliziran i ugašen nakon manje od sat vremena, a u gašenju je sudjelovalo 13 vatrogasaca s četiri vozila. Daljnjom istragom ustanovljeno je da se u garaži nalazi mnoštvo boja i lakova, a sumnjalo se i na eksplozive. 

Navodno je, rekli su nam tada vlasnici, sve krenulo od struje odnosno, dogodio se kratki spoj, a posebno su strahovali jer su znali da se unutra nalaze boje, lakovi i kompresori. Osim policije i vatrogasaca na teren su došli i pirotehničari, a uskoro se i potvrdila informacija da su se ondje zaista nalazili i meci i eksplozivi, odnosno, mine i bombe. Vatrogasci su hlađenje vršili sa sigurne udaljenosti, a otvarali su i dio krova na kući koji je bio zahvaćen plamenom iz garaže. 

Policija se nedugo zatim oglasila kako je priveden jedan muškarac, 58-godišnji vlasnik garaže.Obavljenim očevidom na mjestu događaja je utvrđeno kako je požar izbio najvjerojatnije zbog kvara na električnim instalacijama. Pronađene su tri ručne bombe koje su izuzeli pirotehničari. Materijalna šteta iznosi oko deset tisuća eura - kazali su tada iz policije.

Danas su pak dopunili informaciju o situaciji na Ferenščici, kazavši kako su policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom.

 

-Sumnja se da je u točno neutvrđeno vrijeme i na za sada neutvrđen način došao u posjed eksplozivnih tvari i to tri ručne bombe s kućištima koje je po nabavljanju držao u garaži u Ulici II. Ferenščica u Zagrebu čiji je osumnjičeni vlasnik, iako su takva eksplozivna sredstva zabranjena građanima za posjedovanje, nabavljanje ili prodaju- napisali su na stranicama PU.

Eksplozivne tvari pronađene su tijekom gašenja i saniranja posljedica požara, dodaju. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.
 
-Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija stoga pozivamo i apeliramo na sve one koji negdje u svojim domovima još uvijek čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Napominjemo da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da poziv na broj 192 bude prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija, a nakon čega će policijski službenici, u pravilu u civilnoj odjeći, doći na dogovoreno mjesto i na siguran način preuzeti opasna sredstva- poručili su. 

Komentara 2

LI
liliZG
19:21 15.03.2023.

samo tri komada, pa to je samo za osobnu upotrebu, pustiti ga odmah na slobodu

TM
trade_mark
13:35 14.03.2023.

u zatvor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije