Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNJEŽNA KRALJICA Promrzli i gladni navijači u redovima čekali okrepu pa se rasplesali

Pojeli 7000 porcija graha i nudili 100 kuna za čarape

04.01.2009.
u 22:34

Pusti grlo i navijaj, još jedna pobjeda je ispred nas, svi smo sada tu, tu na Sljemenu... orilo se već od 9 sati danas na Krumpirištu, gdje su se navijači prije početka prvog laufa ženskoga slaloma Snježne kraljice zagrijavali vrućim čajem, hot dogovima i željno iščekivali kad će stići vojnički grah. Za vožnji gledatelji su bili uza stazu i bodrili sve skijašice, no grla su se štedjela za Anu Jelušić. “Ap, ap, ap, ap”, vrištali su navijači kad je pored njih protutnjala Ana.

– To je jedino što stignemo uzviknuti jer skijašice, a posebno Ana, projure pokraj nas – rekao je vatreni navijač Emir Midžić.

Na vjetrometini Krumpirišta dodatne čarape, rukavice i kape bili su uz hranu najtraženija roba. Obožavatelji ozeblih nogu za dodatni par čarapa nudili su do stotinu kuna, no problem je bio što ih nitko nije imao.

– Ljudi, ko će mi prodat čarape? Vratit će vam se trostruko – vikao je uokolo Petar Leskovar, koji se nije pripremio za snijeg pa je došao u tenisicama.

Sljeme su mnogi precijenili i kao na modnoj pisti Krumpirištem se šetali u štiklama, pa i u odijelima. Nakon što su slalomašice odvozile prvu vožnju, na Krumpirištu je nastao pravi metež. Gladni i žedni strpljivo su čekali i po 20-ak minuta u redu za čaj, hot dog, sendviče, no najveća je navala ipak bila na vojnički grah koji je stigao oko 11 sati. Već tradicionalno pripremili su ga ročnici iz bojne za opću logističku potporu vojarne Croatia. Skuhano je sedam tisuća porcija slasna graha sa špekom i kobasicama.

– Grah je najbolji na svijetu, puno bolji od ženina. Jako mi se svidjelo ovdje iako je hladno, ali ću odsad na Snježnoj kraljici biti redovan gost – rekao je Ivica Grgurić s Krka, kojemu je ovo bio prvi posjet Sljemenu.

Graha je nestalo za manje od sat vremena jer se mnoštvo navijača neprestano slijevalo na Krumpirište. Dok su čekali do 13 sati da stignu nove porcije graha, navijači su želuce zavarali hot dogovima, a kad je nestalo hrenovki, ukusna su im bila čak i peciva sa senfom i kečapom. Svi su se zagrijavali plesom i pjesmom uz bend Hot line i Garciju, koji su prašili hitove Dine Dvornika, Gibonnija, Parnog valjka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije