Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAZBA I GRAD

Počinju besplatni koncerti glazbenika HRT-a: Nastupit će i Massimo, Gabi Novak, Danijela Pintarić...

Koncert  Simfonijskog orkestra HRT-a na Trgu kralja Tomislava u sklopu programa Zagreb Classic
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
22.06.2020.
u 14:11

Zadnji dan, pak, udružit će se Jazz orkestar HRT-a, pod ravnanjem svojega umjetničkog voditelja Mirona Hausera, s Massimom kako bi izveli svevremenske uspješnice iz repertoara Franka Sinatre.

Tamburaški orkestar HRT-a na čelu sa šefom dirigentom Sinišom Leopoldom je danas na redu. Sutra je, pak, Simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, a prekosutra Jazz orkestar pod ravnanjem svojega umjetničkog voditelja Mirona Hausera. Sva će tri veličanstvena, usto i besplatna, koncerta početi u 20.30 sati na otvorenom prostoru s južne strane zgrade Hrvatske radiotelevizije na Prisavlju, a dio su trodnevne manifestacije Glazba i grad.

Očekuju se spektakularne izvedbe, a danas će, primjerice, ih posvetiti kajkavskoj glazbenoj baštini zajedno s istaknutim gošćama, Gabi Novak i Danijelom Pintarić. Sutra će se izvoditi skladbe iz pera glasovitih skladatelja klasične glazbe. Inspirativnost i poticajnost plesnih ritmova dočarat će točke u rasponu od opernih remek-djela Gioachina Rossinija, Jean-Philippea Rameaua, Aleksandra Borodina i Georgea Gershwina preko španjolskim koloritom nadahnutih plesova Pabla de Sarasatea, Georgesa Bizeta, Isaaca Albéniza,Dmitrija Šostakoviča i zaključka u veličanstvenom Simfonijskom kolu Jakova Gotovca.

27.06.2018., Zagreb - Opera pod zvijezdama na Trgu kralja Tomislava u sklopu 3. Zagreb Classic festivala. Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije ravnao je maestro Ivo Lipanovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Glazbenicima Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija pridružit će se međunarodno proslavljeni solisti, odnosno gitarist Petrit Çeku, udaraljkašica Ivana Kuljerić Bilić i bariton Leon Košavić, uz sopranisticu Nataliju Kralj.

Zadnji dan, pak, udružit će se Jazz orkestar HRT-a, pod ravnanjem svojega umjetničkog voditelja Mirona Hausera, s Massimom kako bi izveli svevremenske uspješnice iz repertoara Franka Sinatre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije