Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO VEČERAS?

Počinje festival nijemog filma Pssst!, ove je godine u konkurenciji 18 naslova, ulaz je slobodan

Zagreb: Nijemi filmovi u kinu Europa "oživljeni" su pratnjom Zagrebačke filharmonije
Sanjin Strukic/PIXSELL
03.11.2022.
u 11:00

Festival će u 18 sati otvoriti indijski dokumentarac "Celluloid Man" uz glazbenu pratnju pijanista Vitomira Ivanjeka, a filmovi iz natjecateljskog programa prikazuju se od 21.

Njemački "Div i sjeme", egipatski "Lopov", britanski "Igrajući se" i bugarski "Marmelada" samo su neki od 18 naslova natjecateljskog programa 16. Pssst! Festivala nijemog filma, koji danas počinje u Centru za kulturu Trešnjevka.

Festival će u 18 sati otvoriti indijski dokumentarac "Celluloid Man" uz glazbenu pratnju pijanista Vitomira Ivanjeka, a filmovi iz natjecateljskog programa prikazuju se od 21. Sutra će pak bend Sunrise Session pratiti ciklus domaćih filmova posvećenih Splitu, u kojem će se, među ostalima, naći i dokumentarac "Sprovod gradonačelnika Vicka Mihaljevića" iz 1911.

U 20 sati počinje drugi dio natjecateljskog programa, u kojemu se za glavnu nagradu, Velikog Brcka, natječe i film Damira Radića "Ljeto". Ulaz je besplatan, a o pobjedniku festivala u subotu će odlučiti povjesničar Nikica Gilić, filmologinja Etami Borjan i filmski arhivist Juraj Kukoč.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije