Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi Protiv prenamjene prostora

Pobuna u Dubravi, vijećnici okreću leđa Tomaševiću: 'Uspio je protiv sebe ujedniti desnicu i ljevicu'

Zagreb: Stanovnici Dubrave  prosvjedovali protiv rušenja parka u Vinodolskoj ulici
Jurica Galoic/PIXSELL
26.10.2023.
u 13:30

Od devet članova MO-a, većina je bila protiv, jedan suzdržan. Za prenamjenu glasala je predsjednica MO-a (Možemo!) dok se dvoje vijećnika, također članova platforme, nije pojavilo na glasovanju. Nekoliko sati prije sjednice, neslužbeno doznajemo, četvrta članica platforme Možemo, Elizabeta Gegić podnijela je ostavku na mjesto vijećnice , navodno uz riječi 'što je meni ovo trebalo'.

U Donjoj Dubravi ne stišava se pobuna oko prenamjene prostora Mjesnog Odbora Novi Retkovec u dječji vrtić. Grad je za tu svrhu nedavno raspisao javnu nabavi vrijednu 500 000 eura, a ako odluka prođe brojne će udruge te umjetnička, folklorna i umirovljenička društva ostati bez svojih prostorija za sastajanje što je podiglo na noge čitav kvart. Protiv te su odluke ne samo stanovnici Retkovca, već i dobar dio Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava, ali i MO-a Retkovec, jedinog u cijeloj četvrti u kojem platforma Možemo! ima većinu. 

Na sjednici MO-a održanoj u utorak od devet članova MO-a, većina je bila protiv, jedan suzdržan, a dvoje vijećnika platforme Možemo!, Bruno Krehula i Zrinka Lovrić nisu se pojavili na glasovanju. Za prenamjenu prostora bila je jedino predsjednica MO-a Ivana Ljubić (Možemo!). Potpredsjednica Danica Plečko (SDP) bila je suzdržana, dok su Mira Belošević, Dražen Rakitničan (HDZ), Igor Vukmirović (DP) te nezavisna Marija Klarić glasali protiv. Nekoliko sati prije sjednice, neslužbeno doznajemo, četvrta članica platforme Možemo, Elizabeta Gegić podnijela je ostavku na mjesto vijećnice , navodno uz riječi 'što je meni ovo trebalo'. 

–Pobune ima i u drugim mjesnim odborima pa sam uvjeren da Možemo! polako ali sigurno gubi svoju podršku u Dubravi, a to će se preliti i na sva ostala vijeća gradskih četvrti. Idući je na redu Mjesni odbor Trnava kojemu se sprema sličan scenarij prenamjene. Tomaševiću je uspjelo protiv sebe i svoje loše politike ujediniti cijelu Dubravu i sve političke opcije - kaže Trpimir Majcan, HDZ-ov predsjednik Vijeća Gradske Četvrti Donja Dubrava u kojemu se nalazi MO Novi Retkovec. U VGČ-u čije je sjednica dana, borit će se, kaže,d a se odluka o prenamijeni ne provede. 

Zagreb: Stanovnici Dubrave  prosvjedovali protiv rušenja parka u Vinodolskoj ulici
1/4

–Ponudili smo im puno bolje i kvalitetnije zamjenske prostore od ove barake koja nema kapacitet da postane dječji vrtić. A da vam ne govorim da se samo 50 metara dalje nalazi vrtić "Medo Brundo" koji je također u katastrofalnom stanju. Da je bilo političke volje i pameti, mogao se urediti i prenamijeniti da svi budu zadovoljni, a ne da se stanovnicima oduzima mjesto za druženje kako bi ondje u upitnim uvjetima boravilo dvadesetak djece- poručuje Majcan. Situaciju je jučer komentirao i predsjednik zagrebačkog DP-a, Igor Peternel

–Svakako da vrtićkih kapaciteta nedostaje i svakako da pozdravljamo svaku ideju da se stvore novi vrtićki kapaciteti, ali ova ideja nam se čini potpuno nerazumnom i ne možemo je podržati jer je ovaj mjesni odbor građen novcem Europske unije i vrlo je upitno koliko je uopće njegova prenamjena zakonski moguća - upozorio je Peternel te napomenuo da prostor ne zadovoljava kriterije za proširenje vrtićkih kapaciteta. 

Ključne riječi

Komentara 23

HR
hrza
15:12 26.10.2023.

Od početka sam se čudio ko je izabrao tog nadobudnog gradonačelnika. !!!!

Avatar Salt-n-Pepa
Salt-n-Pepa
15:10 26.10.2023.

Ah, pa od tolikih ušteda od otkaza u gradu, oduzimanja prava roditelj odgajatelj, raskida suradnje s Pripuzom, ušteda na košnji, zarade na plavim vrećicama, itd itd.. oni ne mogu sagraditi vrtić, ako ne oduzmu drugima!? Drugovi i drugar'ce to vam je PRERASPODJELA IMOVINE, crveni specijalitet! 😏

MK
MKinkognito60
16:08 26.10.2023.

Na svaki problem Možemo odgovori ne možemo. Tako vam je to kad dovedete aktiviste na vlast, stručnjake ignoriraju jer njihovi teoretičari sve (ne)znaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije