Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Show u Travnom

Plesni spektakl na 3. Oriental Fusion Stars Festivalu

Oriental Fusion Stars Festival
Foto: Mario Kociper
1/10
12.11.2018.
u 12:23

Tijekom više od dva sata nastupilo je preko stotinu plesačica, uključujući i one iz BiH, Srbije, Slovenije, Italije i Irske, a festival je na kraju začinjen nastupom gostiju iznenađenja - trojca iz Društva Afrikanaca u Hrvatskoj

Treći Oriental Fusion Stars Festival održan je u subotu u punoj dvorani Kulturnog centra Travno u Novom Zagrebu. 

Radi se o jedinstvenom projektu jugoistočnog dijela Europe u organizaciji plesne udruge Shireen koji je prepoznat već treću godinu zaredom. Festival čine Gala večer na kojoj se predstavljaju izvođači iz Hrvatske, regije i Europe te edukativne plesne radionice koje su koncipirane tako da im mogu prisustvovati i građani sa i bez plesnog predznanja. 

Oriental Fusion Stars Festival
1/10

Orijentalne fuzije su kombinacije više plesnih stilova s orijentalnim plesom kao plesnom podlogom i osnovom, čime se stvaraju originalne kombinacije i mogućnost velike kreative, kako u plesnim pokretima, tako i u izradi kostima i scenografiji, kažu organizatori.

Te večeri u Travnom tijekom više od dva sata nastupilo je preko stotinu plesačica, uključujući i one iz BiH, Srbije, Slovenije, Italije i Irske, a festival je na kraju začinjen nastupom gostiju iznenađenja - trojca iz Društva Afrikanaca u Hrvatskoj koji je svojim bubnjanjem osigurao spektakularan završetak. Publiku je svojim pošalicama dobro zabavio voditelj Dino Tremens.

Direktorica festivala Irena Sertić kaže kako je priča započela prije tri godine, kad je došla na ideju da napravi projekt kojim će okupiti plesače orijenta, tribala i fuzija i s njima započeti rad i suradnju na plesnoj platformi koju je nazvala Oriental Fusion Stars Festival. Prije toga, kaže, mjesta za fuziste nije bilo, ne onako kako fuzije to zaslužuju.

Foto: Promo

- Od tog dana rastemo, napredujemo i ono što me posebno veseli, uz brojne prijave sudionika i velik odaziv publike, jest to da ono što naš festival nudi je pravi show! Na jednom mjestu fuzije koje nemate prilike vidjeti na nigdje, osim kod nas. Festival je svojevrsno slavlje kreativnosti i multikulturalnosti. Ove godine imali smo goste iz Afrike i time pokazali da se naša priča širi, da ovaj festival nije samo ples već prikaz suživota i rasta, nas kao plesača, ali i kao osoba - kaže Irena Sertić.

- Izuzetno sam zadovoljna kako odazivom plesača, tako i publike i veliko hvala svim sponzorima i suporterima i timu ljudi koji je nesebično radio da bi našu priču održali i treću godinu zaredom. Cilj nam je održati ovu tradiciju i svake godine ponuditi i nešto novo, privući nove plesače, naše i iz svijeta te se nadamo da će naša priča biti prepoznata i od sponzora i medija jer ovaj događaj predstavlja ne samo ples i orijentalne fuzije već i Hrvatsku te grad Zagreb kao domaćina jedinstvenog festivala - dodaje.

Glavni medijski pokrovitelj festivala bio je Večernji list, u realizaciji su pomogli Grad Zagreb i Turistička zajednica, a sponzori su Shireen, Indijski kulturni centar Zagreb, Društvo Afrikanaca u Hrvatskoj, Institut zdravlja i ljepote Dharma, Cora Line, Street Zagreb Walks, Udruga za umjetnost i kulturu Ayyakta, Apiloger, Arapski centar, Panda Osijek i Oriflame Daša.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije