Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parking

Parkiranje u prvoj zoni obrtnicima je pojeftinilo 500 kuna

parking
PIXSELL
18.01.2011.
u 16:56

Izmjenama i dopunama Pravilnika o korištenju javnih parkirališta parkiranje postalo jeftinije gotovo za sve Zagrepčane, stanare i poslovnjake

Korištenje javnih parkirališta u gradu konačno je jučer pojeftinilo! Naime, nakon potpisa gradonačelnika Milana Bandića pod Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o korištenju javnih parkirališta nekima su parkirna mjesta pojeftinila i više od 100 posto.

Vapaji zagrebačkih obrtnika konačno su stigli do prave adrese te će od sada na mjesec u prvoj zoni uštedjeti čak 500 kuna.

Do jučer mjesečne su karte, naime, za taj privredni sektor stajale 800 kuna, a nova im je cijena 300 kuna.

U drugoj zoni Grad će naplatiti 150 umjesto prvotnih 400, a u trećoj Grad je snizio cijenu za pedeset kuna, odnosno sa 150 na 100 kuna na mjesec.

Građani koji prebivalište imaju prijavljeno u najskupljem zagrebačkom prstenu (fizičke osobe, op.a.) za crvene će mjesečne karte od danas plaćati 100 kuna, odnosno 10 kuna manje nego prije izmjena i dopuna Pravilnika o korištenju javnih parkirališta.

U drugoj zoni cijena je smanjena sa 55 na 50 kuna, a u trećoj sa 44 na 35 kuna na mjesec. Pravne osobe također će uštedjeti.

Prema važećem pravilniku, za mjesec dana parkiranja u prvoj zoni od jučer moraju platiti 600 kuna, što je pojeftinjenje od 200 kuna.

U drugoj parkirnoj zoni parkiranje je pojeftinilo za 100 kuna i sada stoji 300 kuna, a cijena u III. zoni ostat će ista – 150 kuna.

Bandić je tim potezom ponovno potvrdio prevlast na terenu, zbog čega će Holdingov Zagrebparking ostati “kratak” za nekoliko stotina tisuća kuna mjesečno.

Komentara 5

AG
Agramer198
17:07 18.01.2011.

Hvala Bogu, a sada bi bilo zgodno znati koliko će neke ovce biti zahvalne jer ti je netko uzeo pa dao...

PZ
pzboro
17:25 18.01.2011.

:)) pojeftinile karte nekima i preko 100%, kaže autor ovog članka.... Znači sad se parkiraju i ne plaćaju parking već im grad daje novce zato što su se parkirali... Aloooo, kako nešto može pojeftiniti preko 100%??!!?

DU
Deleted user
19:41 18.01.2011.

Isto kao i za ZET.......................................................Bandić (Grad Zagreb) donosi Odluku o tome KOGA ZET MORA besplatno voziti, ali mu ne plaća novac koji ZET tom Odlukom gubi ---------------------------------------ne nadoknađuje mu izgubljenu dobit????????!!!!.............................------------------.A sada bi on propisivao i cijene parkinga???????????????????....................................Bandiću.....propišite da suu PLINARA, VODOVO , ČISTOĆA.........DUŽNi besplatno pružati uluge i isporuke struje, vode..................svima koji imaju primanja po članu manja od 1.800,00 kuna, za 30% cijene osnima kojima primanja po članu xy kuna i td......................................... Pa je li taj čovjek normalan?????????????????? Kaj je ovo diktatura u državi, dikattura u Gradu??????????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije