Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog

Parking u prvoj zoni produžen za sat, u drugoj 2, a u trećoj na 6 sati

parkiranje
Antonio Bronić
11.03.2011.
u 23:25

Zagreparking reagirao je na nezadovoljstvo građana.

Zagrebparking konačno je reagirao na  nezadovoljstvo građana i prema Gradu uputio prijedlog da se produži vrijeme pakiranja u centru.

U prvoj bi se zoni prema prijedlogu "crne" podružnice omogućio dodatan sat parkiranja, u drugoj dodatna dva, dok će se u trećoj bezbrižno auto moći ostaviti čak šest sati.

- U zadnje se vrijeme vozim po gradu i vidim da mjesta ima. Ima mjesta otkada se drastično smanjio broj povlaštenih karata - motive svog poteza je objasnio Robert Mišeta, voditelj ZG parkinga.

Naime, kako nam je u prvom intervjuu u listopadu 2010. i rekao, pokušava uvesti red u kaotične poslove Holdingove podružnice. Uhvatio se u koštac s ilegalnom trgovinom kartama, iako odgovorni još nisu "locirani" , i smanjio broj izdanih naljepnica za 30ak posto.

Kako nam je odao direktor, za njegove je vladavine pauk-carstvom koje godišnje uprihodi gotovo 200 milijuna kuna, broj povlaštenih karata smanjen za 10 tisuća, s 34 na 24 tisuće.

Na pitanje zašto se već prije nije aktivno uključio u kreiranje i preoblikovanje parkirališnog sustava, odgovorio je da to nije bilo moguće. Razlog tomu, objašnjava Mišeta, vrlo je jednostavan, parkirališta su bila krcata 0 do 24.

- Naše je da predlažemo na osnovi pokazatelja, a na Gradu i Skupštini je da odluče - zaključio je Mišeta.

Ključne riječi

Komentara 5

MI
miso
09:43 12.03.2011.

A što mi to trebamo platiti kad parkiramo na našem asfaltu?

MJ
mjernajedinica
09:43 12.03.2011.

Bandiću,kad ćeš u Meksiko(Hercegovinu)??? Prije ili poslije???

CH
chemica
02:02 12.03.2011.

Ovo sad već postaje zbunjujuće. Uvođenje naplate parkiranja su obrazlagali \"povećanjem fluktuacije vozila\", a sada su vrijeme trajanja parkiranja produžili! Baš da čujemo kakvo su to novo \"inteligentno\" obrazloženje smislili da nas uvjere kako se ipak ne radi o najobičnijem pljačkanju građana ovoga grada. Imaju mašte ti kamenjarci. Mozga definitivno nemaju kada su uspjeli upropastiti naš nekada bogati grad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije