Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi zagreb-zapad

Park branitelja na Laništu uzrok raspada i smjene vlasti?

Park branitelja na Laništu
Igor Kralj/PIXSELL
02.04.2014.
u 08:01

Većinu u Vijeću nakon smjene imaju HDZ i J. Baturić, od kojega bi M. Bandić mogao tražiti suglasnost za prodaju parka

Smjena vlasti u Vijeću gradske četvrti Novi Zagreb-zapad navodno se dogodila zbog parka branitelja na Laništu. Obje strane, i smijenjena koalicija (SDP-Laburisti-nezavisni Josip Hren) i ona u formiranju Jadranka Baturića, čovjeka s gradonačelnikove liste, HDZ-a i prebjega Mije Krištića (s liste Josipa Hrena) tvrde da park neće dati privatniku.

Za takvu namjeru obje se strane optužuju.

– To su gluposti, mi smo i pozvali zastupnike u Skupštini da ne dozvole gradonačelniku prodaju parka – kazao je Tomislav Koledić, SDP-ov član svrgnute koalicije. Podsjetimo, park je sagrađen 2011. novcem gradske četvrti za 230 tisuća kuna, a gradonačelnik ga je pokušao prije pola godine prodati tvrtki Energospektar koja je vlasnik susjedne livade, i to za 3,7 milijuna kuna, za gradnju stambene zgrade.

U prošlom mandatu, kao čelnik Vijeća Novi Zagreb-zapad, park je gradio upravo Baturić od kojega bi gradonačelnik mogao zatražiti da sada donese odluku o rušenju i prodaji.

– Bit će onako kako odluče stanovnici Laništa – kazao je kratko Baturić. Predsjednik Mjesnog odbora Lanište Antun Petrić (lista J. Hrena) odgovorio je da su se građani već izjasnili protiv gradnje na zelenim površinama.

>>Srušena aktualna vlast u Novom Zagrebu-zapad

>>Park branitelja se ruši, žele graditi stambene zgrade

Komentara 3

GO
goga1
10:27 02.04.2014.

tu je opet niz parcijalnih informacija i mogućnosti. kao prvo polovicu zemljišta skupština je poklonila građevinskom investitoru u periodu 2008/2011godina na prijedlog gradonačelnika. Baturić sa bivšim sazivom HDZ, HSLS, HSS, i dvojicom izbačenih SDPeovaca mimo volje građana uređuju zelenu površinunu dio na gradskom a dio na tuđem zemljištu te bez znanja članova vijeća falsificiraju odluku i nazivaju ga samoinicijativno spomen park. na žalost niti jedan stanovnik osim Hrena tada ispred skupštine nije bio na Zboru građana da kaže bilo što oko premještanja ili zadržavanja navedene lokacije.sada smo u situaciji da je postupak prebjega i onih koji opstruiraju donesene odluke mjesnog odbora doveo u pitanje zaposjedanja cjelokupnog zemljišta od strane Cum Grano Salisa na lokaciji do Jadranske avenije. Baturić i prebjezi i oni koji su kočili volju stanovnika Laništa u stvari su odigrali da sva zelena površina bude izgrađena. Tako da napori udruga postaju taoci čovjeka koji ima najmanje prava nekoga prozivati, zatim onih koji imaju problem sa vlastitom osobnošću stvarajući nered jer su iznevjerili koalicijske dogovore, ne uspjeh oko nametanja vlastitih prohtjeva kako bi se o njima pisalo po novinama. Vrijeme će pokazati svoje a sero.... koji nemaju vlastito ja u donošenju odluka presuditi će izbori.

VI
vibrator
08:27 02.04.2014.

Koja je ovo ekipa šeširđija. Posebno napuhani SDP, koji je odbijao sve koalicije prije izbora. Nekako mi nije žao, kad ih mali bandić krene catpr, još će njih pobjeć za sitnu lovu. Papa glasači Nzgb-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije