Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI HDZ-ovac Jasen Mesić okuplja široku koaliciju

Pakt HDZ-HSS Bandićeva je noćna mora

13.02.2009.
u 00:34

Najozbiljniji protukandidat Milanu Bandiću bit će hadezeovac Jasen Mesić.

Novi lavić nije rezerva
On je prije dva mjeseca izišao u javnost s idejom o “tri mlada lava”, a to su Darinko Kosor (HSLS), Dragan Kovačević (HNS) i Jasen Mesić (HDZ). Laviće je rastjerala stara garda HNS-a predvođena Alenkom Košišom Čičin Šain i Moranom Paliković Gruden. Kovačeviću, novopečenom HNS-ovcu, koji je nedavno napustio Bandićevu partiju zbog neslaganja s politikom koju vodi u Holdingu (gdje je i sam radio), stare dame rekle su “ne”! Nećemo s Bandićem, ali bogami niti s HDZ-om, rekle su. Mesić je tada povukao potez kojega se ne bi posramili ni najveći šahisti i umjesto Kovačevića za trećeg je lava izabrao Darka Vuletića, šefa zagrebačkog HSS-a.

– Pregovaramo s HSLS-om i HSS-om. Do kraja tjedna sklopit ćemo pakt – kaže Mesić. Ako sve prođe kako se on nada, Mesić bi bio gradonačelnički kandidat kojega će podržati Vuletić i Kosor. Premda mu to nije drago, gradonačelnik Milan Bandić s time već računa.

Neslužbeno doznajemo i vijest od koje će Bandić dobiti “fraze” – trojica lavića ne misle se ljubiti samo na izborima za gradonačelnika, nego kuju i “master plan”. HDZ, HSLS i HSS pred sklapanjem su predizborne koalicije kojoj će se vladajućem SDP-u suprotstaviti na sve četiri razine – za mjesto gradonačelnika, zastupnika u Skupštini, vijećnika gradskih četvrti i članova mjesnih odbora.

Sanader je za Mesića
To je noćna mora za Bandića jer, ako njegovi vjerni saveznici iz HSS-a prijeđu u suprotni tabor, pitanje je hoće li uspjeti vladati gradom i ako ponovno postane gradonačelnik jer bez većine u Skupštini više neće moći vladati kao dosad. Još mu je gore to što premijer Ivo Sanader sve otvorenije podupire Jasena Mesića.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije