Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBUNA U KVARTU

Ova prometnica zadaje muke vozačima u Zagrebu: 'Radovi već mjesecima guše promet na čitavom zapadu'

Zagreb: Radovi na vodoopskrbnom priključku na križanju Nove ceste i Ulice Zvonimira Rihtmana
Marko Lukunic/PIXSELL
22.03.2024.
u 13:46

Stanovnici su prikupili 600 potpisa protiv prometnih rješenja

Nužno je riješiti pitanje prometne sigurnosti u zagrebačkoj Ulici Ivana Cankara, stav je to gradskog HSLS-a čiji je predsjednik Darko Klasić obišao tamošnje stanovnike i održao konferenciju za medije. Da su izbori svake godine, sadašnja gradska uprava bi vjerojatno tada svojim radom počela rješavati komunalne i infrastrukturne probleme građana, izjavio je Klasić.

-Naše pozive, apele i inicijative za sanaciju Cankareve ulice u svrhu sigurne regulacije prometa nisu do sada  čuli od kako su na vlast sjeli. Pred izbore sada mogu čuti i korake onih što su iz Cankareve krenuli prema poglavarstvu uručiti peticiju s više od 600 potpisa za rješenje životnog problema. Sada odjednom znaju da sanacija ulice nije zamjena asfalta i iscrtavanje traka. Sanacija ulice je unaprjeđenje organizacije prometa i ostalih urbanih elemenata, tako da udovoljava potrebama građana- kazao je Klasić. 

VEZANI ČLANCI: 

Četiri mjeseca, dodao je, traju radovi koji guše građane ove 200 metara duge ulice i doprinose prometnim gužvama na cijelom zapadnU grada. Klasić domeće kako je i sam stanovnik ovog dijela grada pa dodao kako su se Zagrepčani iz Cankareve sami  organizirali i u manje od deset dana prikupili potporu sugrađana na prijedlog kojih traže bolji život ulice i grada. Riječ je o 600 potpisa uz progresivne i savjesne promjene za efikasniju i sigurniju organizaciju svake vrste prometa u Cankarevoj ulici.

-Građani Cankareve ulice su svojim prkosom i ustrajnošću postigli da ih se čuje i razumije. No nažalost i pred izbore Možemo! čuje samo na jedno uho. Gradska uprava je ponudila samo polovična rješenja i obvezala primijeniti pola od prijedloga  tu prometnicu ulicu.- zaključio je Klasić. 

VIDEO: Zgrada vrijedna milijun eura propada već godinama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije