Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Dugom Selu

Otvaramo hotel za mačke u kojemu će uživati u luksuzu

Dugo Selo: Hotel za mačke Royal Cat Hotel
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/13
31.05.2019.
u 10:53

Ima 120 kvadrata opremljenih udobnim visećim krevetićima, televizorima, grebalicama...

Po struci medicinska sestra koja je radila kao direktorica prodaje u autoindustriji, Mirjana Sović ispunila je svoju životnu želju i u ponedjeljak otvara vrata Royal Cat Hotela. Smjestio se u Dugome Selu i prvi je ekskluzivni hotel za mačke u Hrvatskoj.

– Već sam dugo, potaknuta višegodišnjim pomaganjem napuštenim i bolesnim životinjama, razmišljala o tome da jednog dana otvorim hotel koji će im pružiti privremeni smještaj dok su njihovi vlasnici na poslovnom ili privatnom putovanju – govori Mirjana dok nas vodi kroz luksuzno uređen interijer u kojem prevladavaju drvo i bijeli jastuci.

Dugo Selo: Hotel za mačke Royal Cat Hotel
1/12

Royal Cat Hotel prostire se na više od 120 kvadrata moderno uređenog, klimatiziranog prostora koji ima zasebnu recepciju, a pristup sobama u kojima borave mačke vlasnicima je moguć isključivo pod strogim higijenskim uvjetima. Macama je pak ondje na raspolaganju 25 prostranih drvenih boksova, izrađenih po mjeri. Među njima je i šesnaest VIP boksova koji su nešto širi od običnih, ali i jedni i drugi su ekskluzivni, s mekim jastucima i igračkama te travom koju mace grickaju u luksuznom ambijentu. U jednom boksu mogu boraviti dvije do tri mačke istog vlasnika, a izrađeni su tako da se mogu proširiti kako bi imale više prostora. Na prozoru je i posebno izrađen kavez koji je izbočen pola metra pa mačke imaju osjećaj kao da borave vani.

Razne kućice, skrivalice, krevetići, viseći udobni ležajevi, grebalice, osvijetljeni akvarij, veliki televizori, kamin, umirujuća glazba, cvrkut ptičica, sve je uređeno da bi mačkama bilo “kao doma”. Hotel ima i sustav videonadzora u sklopu kojega se vlasnicima ustupi link preko kojega 24 sata na dan mogu vidjeti svog ljubimca. Trenutačno se u boksovima nalaze tigrasta slijepa Arija, bijela ljepotica s plavim očima Missy i žuti tronožni Niks, sve mačke koje je Mirjana udomila, ali uskoro bi im se trebalo pridružiti još četveronožaca.

 

– Bezbroj puta i ja sam se našla u situaciji da sam morala otputovati, a svoje mace nisam imala kome povjeriti, odnosno nisam imala nekoga za koga bih bila 100 posto sigurna da će se o njima dobro brinuti. Tako je i nastao cijeli projekt u koji sam uključila i Rahelu Cvitković, koja također godinama volontira u raznim udrugama. Ona je dala otkaz u svojoj bivšoj tvrtki te smo zajedno okrenule novi list i posvetile se u potpunosti Royal Cat Hotelu – zaključuje M. Sović.

Komentara 10

CA
cacko
13:44 31.05.2019.

Cestitam vam drage cure . Takvo nesto je stvarno potrebno moja maca vam bude gost i to uskoro. lj. p.

CA
cacko
09:51 04.06.2019.

Kako mogu saznati br. tel ili mob. hvala

Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
11:07 31.05.2019.

Otvorite radije hotel za pantigane...manje su štetočine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije