Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovacija

Ova kućica rješenje je za sve ljubimce koji se boje petardi i vatrometa!

Ford
18.12.2018.
u 12:41

Psići koji tijekom blagdanskog razdoblja ne mogu normalno živjeti zbog straha od petardi i vatrometa, mogli bi pronaći spas u ovoj kućici

Automobilska kuća Ford dizajnirala je kućice koje izoliraju zvuk, a tehnologiju su pronašli u automobilima i slušalicama. Za sada je sve ostalo samo na konceptu, dok ne stigne do zadnje faze dizajniranja, ali moglo bi se uskoro naći u prodali. 

Mikrofoni koji se nalaze unutar prototipa kućice detekritaju zvuk vatrometa i petardi i pretvaraju taj zvuk u suprotnu frekvenciju kroz zvučnike, kako bi reducirali glasne eksplozije. 

Osim toga, kroz izolaciju u kućici ne mogu proći ni vibracije. 
"Mnoge životinje boje se petardi i vatrometa, a za razliku od ljudi, oni mogu čuti zvukove koji su četiri puta udaljeniji i čuju veći raspon frekvencije", rekao je Graeme Hall, poznatiji kao Dogfather, jedan od najpoznatijih trenera pasa u Velikoj Britaniji, za Sky News
Ova kućica je prva ideja od Fordovih inovacija koje nazivaju Interventions kojima bi rješavali svakodnevne probleme. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije