Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna u Središću:

Ostavite naš park na miru, ne damo da ga zamijenite cestom

Građani Središća prikupljaju potpise za više parkova za djecu u tom naselju
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/10
26.05.2018.
u 09:00

Kroz kvart bi, prema GUP-u, trebala proći jedna od glavnih gradskih prometnica, s četiri traka.

Parkić u Stonskoj ulici za stanovnike Središća već je 20 godina najljepše mjesto u naselju za igru njihove djece i unuka. Pravi je to centar kvarta, njegova duša, gdje se, kažu, odvija dobar dio društvenog života. Neugodno su se iznenadili kad su otkrili da parka u budućnosti neće biti. Onuda bi, prema generalnom urbanističkom planu, naime, trebala proći jedna od glavnih gradskih prometnica, s četiri traka. Lokalna udruga “Glog” odlučila je stoga pokrenuti inicijativu “Da za park, ne za cestu”, a kako bi gradskim čelnicima dala do znanja što ljudima znači parkić, organizirala je i peticiju. Potpise su počeli prikupljati u srijedu, a nastavljaju danas u 10 sati. Okupit će se ispod sata u Stonskoj.

– Još nije najavljen početak gradnje ceste, no želimo da se u GUP-u izmijeni ta stavka – kaže Ivan Šimunić, predsjednik udruge “Glog”. Umjesto da kroz njega prođe cesta, predlažu da se parkić proširi i obogati dodatnim sadržajima, poput košarkaškog ili nogometnog igrališta, s obzirom na to da ih nemaju. A još, ističe Šimunić, nemaju ni školu ni prikladan vrtić.

Građani Središća prikupljaju potpise za više parkova za djecu u tom naselju
1/10
Ključne riječi

Komentara 9

DA
DarthVader
10:28 26.05.2018.

I opet protiv

VI
Vito
09:00 27.05.2018.

Pogledajte na Google pa onda budute objektivni i pokušajte objasniti zašto bi morali asfaltirati šumu ispred hotela Zagreb??? __ Korisnije bi bilo urediti ulicu Ede Murtića te spojiti dva kraja, sjeverni i južni, a za što već postoje i napravljena križanja kod ulice Vojina Bakića na južnoj strani, križanje "po sredini" s ulicama Nikole Andrića i ulice Ksenije Knatoci te ulicom Vjenceslava Richtera na sjevernoj strani. __ Prostor je i tako "oslobođen" šume i očito već pripremljen za spajanje __ Sad je samo pitanje: Zašto gradski ured za "imovinsko pravne odnose" još nije otkupio kućice oko "firme" u ulici Nikole Andrića 29??? __ Imao je vremena minimalno 26 godina __ Ili se tu umiješalo mito i korupcija ???

ZA
zagi101
11:15 26.05.2018.

svakom nekaj ne paše, pa ko bi svima ugodio, ovo je grad a grad se stalno mijenja, po potrebi se proširuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije