Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očekuje se i proširenje

Osnovna škola Pongračevo nakon dva mjeseca rada i svečano otvorena

Foto: Grad Zagreb
1/3
03.12.2021.
u 15:33

U školu, podsjetimo, učenici idu još od početka listopada, no sa svečanom ceremonijom se čekalo dok nije dovršena i sporska dvorana. Vrijednost radova je, inače, 41,5 milijuna kuna te 4 milijuna kuna opreme.

Novoizgrađeni školski objekt sa sportskom dvoranom Područne škole Pongračevo OŠ Augusta Šenoe simboličnim je činom rezanja vrpce jutros u društvu učenice otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević. U školu, podsjetimo, učenici idu još od početka listopada, no sa svečanom ceremonijom se čekalo dok nije dovršena i sporska dvorana. Vrijednost radova je, inače, 41,5 milijuna kuna te 4 milijuna kuna opreme.


- Izgradnja ove zgrade je započela u mandatu prošle vlasti, a mi smo odradili završne radove te smo proveli javnu nabavu za njezino opremanje. Hvala građanima na inicijativi, ali i višegodišnjim poticajima izgradnji područnog objekta OŠ Augusta Šenoe. Zbog ekspanzije broja stambenih zgrada u ovome dijelu GČ Trešnjevka sjever, potrebna je bila nova školska zgrada - rekao je gradonačelnik pa je potom naglasio da je ovo tek prva faza izgradnje. Za drugu fazu je planirano da se poveća njezin kapacitet na 20 razrednih odjela za učenike od 1. do 8. razreda i da se izgradi vanjsko sportsko igralište nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi. Nova područna škola se sastoji od 8 učionica razredne nastave, dviju za nastavu informatike, dviju za izbornu nastavu te od kuhinje s blagovaonicom, knjižnice i dvodijelne sportske dvorane, a može ju pohađati 240-ero učenika od 1. do 4. razreda.

Foto: Grad Zagreb


Gradonačelnik je također istaknuo da se u sklopu mehanizma Nacionalni plan oporavka i otpornosti priprema prijava projekata.

-  Radimo na projektima u vrijednosti od čak dviju milijardi kuna. Vidjet ćemo koliko će novca biti raspoloživo isključivo za Grad Zagreb budući smo u kompeticiji s drugim jedinicama lokalne samouprave. Iz EU fondova nastojat ćemo povući što više sredstava, dok ćemo ostatak financirati iz proračuna Grada Zagreba.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije