Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVRATITE NA PROJEKCIJE

Omiljeno zagrebačko kino uvodi popuste i besplatne ulaznice

Grickalice i pi?a za kino
Grgur Zucko/PIXSELL
12.03.2024.
u 09:00

Do završetka obnove matičnog kina, filmovi se prikazuju u drugim dvoranama po gradu

Za ljubitelje filmske umjetnosti stižu dobre vijesti iz kina Tuškanac, iz kojeg su najavili kako od ovog mjeseca uvode posebne pogodnosti na ulaznice za studente i umirovljenike. Razlog je, pojašnjavaju na svojoj Facebook stranici, potreba za većom dostupnošću filmova, ali i promocijom kulture gledanja u kinodvoranama. Zbog obnove zgrade na matičnoj adresi, podsjetimo, naslovi iz aktualnih ciklusa trenutačno igraju na platnima po cijelome gradu.

"Zahvaljujući podršci čak deset zagrebačkih fakulteta, studenti koji ih pohađaju do kraja ove akademske godine imat će osiguranu besplatnu ulaznicu za filmove po želji. Tu će pogodnost moći koristiti polaznici Muzičke akademije i Akademije dramske i likovnih umjetnosti te Agronomskog, Arhitektonskog, Ekonomskog, Pravnog, Grafičkog fakulteta i Fakulteta hrvatskih studija, kao i Sveučilišta VERN", stoji u objavi na Facebooku.

Usto, svi ostali studenti, ali i umirovljenici, ulaznice će moći kupiti po pristupačnijoj cijeni od dva i pol eura, umjesto uobičajena četiri. Besplatna ulaznica ili popust za projekcije može se ostvariti na blagajni kina domaćina uz predočenje dokumenta koji potvrđuje status, a pogodnost vrijedi za sve filmove. A trenutačno je na rasporedu niz ciklusa iz programa "Tuškanac u gostima" pa se tako u Kulturno-informativnom centru do 20. ožujka gledaju filmski portreti posvećeni legendarnoj hollywoodskoj zvijezdi Marilyn Monroe.

VEZANI ČLANCI: 

MM Centar pak vrti naslove crnogorskog redatelja Veljka Bulaića, i to do 29. ožujka, a četiri dana kraće traje prikazivanje repertoara posvećenog pionirki mađarskog filma Márti Mészáros. Kako smo ranije doznali od pročelnice Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Emine Višnić, pri kraju je sanacija krova kina Tuškanac koja je nužna da bi se zgrada zaštitila. Rješavaju se imovinsko-pravni odnosi, a definiran je i projektni zadatak u suradnji sa Zagreb filmom te Hrvatskim filmskim savezom koji je ondje godinama radio program. Novitet je da će se uz kinodvoranu osigurati i prostor za znatnu arhivu Zagreb filma, ali i za animacijski studio. 

VIDEO: Neobični krojevi i boje te čudni modni dodaci: Ovo su najgore odjeveni s ovogodišnje dodjele Oscara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije