Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generacija 1952.

Okupila se prva generacija maturanata Građevinske škole

maturanti
Luka Stanzl/PIXSELL
07.05.2012.
u 11:00

Tridesetak od 86 učenika koji su maturirali prije 60 godina sjetili su se mladih dana, a neki su nakon 40 godina ušli i u dizalo

Zagrljaji, srdačni pozdravi i prepričavanje anegdota iz mladosti obilježili su 60. obljetnicu mature prve generacije arhitekata Srednje tehničke građevinske škole. Okupili su se ispred X. gimnazije u Klaićevoj, gdje su proveli srednjoškolske dane. Od 86 učenika, koliko ih je 1952. maturiralo, na “dijamantnoj” ih se obljetnici okupilo tridesetak, a sa sjetom su se prisjetili i pokojnih kolega. Jaroslav Korejzl od 1967. živi u Njemačkoj, a u Zagreb je došao samo zbog toga. S onima koje je život odveo u Ameriku čuje se preko Skypea, ali ne voli kad mu šalju fotografije:

– Svaki put kad vidim slike, šokiram se koliko smo ostarjeli.

No, njegovu kolegi Ratku godine ne znače ništa.

– Još gledam kroz iste oči kao prije 60 godina. Ostarjeli smo, ali sve je ostalo isto – kaže Ratko, koji nije izostao ni s jedne obljetnice, no sad ga je gotovo spriječio strah od dizala. No, uz ohrabrenje kolegica, prvi je put nakon 40 godina kročio u dizalo i popeo se do 17. kata hotela Westin, gdje se “dijamantna generacija” zabavljala.

– Život nam se promijenio, godine su uzele svoje, ali ostali smo jako povezani. Osim obljetnica svakih pet godina, u posljednjih se 10 godina sastajemo i mjesečno. Gajimo prijateljstvo jer je njegova vrijednost nemjerljiva – rekla je Ana Šedivy, organizatorica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije