Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izjave sindikalaca

Oko poskupljenja javnog prijevoza karata oglasili su se iz ZET-a: Socijalno smo osjetljivi

ZET karte
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
14.10.2021.
u 11:49

Jović je, podsjetimo, u gostovanju na HRT-u rekao kako očekuje da će doći do poskupljenja ZET-ovih karata jer su cijene plina, građevinskog materijala i sličnoga sada veće, pa će cijena od 4 kune postati neodrživa

Nakon što je predsjednik sindikata ZET-a Dražen Jović rekao kako očekuje poskupljenje karata za javni prijevoz i to zbog više cijene naftnih derivata, o toj su se temi ubrzo oglasili i u ZET-u. 

– Grad Zagreb i Zagrebački električni tramvaj socijalno su osjetljivi partneri prema korisnicima prijevozne usluge i na tim temeljima se definira tarifna politika, no trenutačno nemamo u najavi poskupljenje usluga prijevoza – odgovorio je njihov glasnogovornik Domagoj Zeba.

Jović je, podsjetimo, u gostovanju na HRT-u rekao kako očekuje da će doći do poskupljenja ZET-ovih karata jer su cijene plina, građevinskog materijala i slično sada veće, pa će cijena od 4 kune postati neodrživa. Isto je potvrdio i za Večernji list te dodao da će ili grad morati povećati subvencije koje održavaju cijene niskima ili ih dignuti. 

– Trebalo bi također i objediniti karte prijevoza u jedinstvenu od, primjerice, šest kuna, što će biti održivo za ZET, ali i za putnike. Nitko ne želi poskupljenje niti se tome nada, ali to mi se čini kao logičan korak nakon poskupljenja svuda oko nas – rekao je Jović. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:59 14.10.2021.

Treba sve poskupiti toliko da za jednu placu nemas za 5 dana zivota, da sirotinji zubi otpadaju od izgladnjenosti!! Samo rokajte

MA
maliplenk
12:13 14.10.2021.

Je, pak kak vi mislite da će zadržati standard svima onima koji su dobili posel prek veze, a zaprav niš ne delaju ?!?! Naravno da to mora neko platit. Problem je što je sve manje raje, koja je usput zaduženaa do guše, a sve više onih koji parazitiraju. Čim ovo koronica projde, masa ljudi će staviti pinklec na rame, a iseljavanje nastaviti. Postati ćemo zemlja uhljeba, umirovljenika, sobarica, konobara i nekvalificiranih migranata. Budućnost nam nikada ovako sjajno nije izgledala.

VG
Vgboy
12:42 14.10.2021.

A nee,ZET će se preustrojiti,smanjiti barem duplo zaposlenih koje u stvari ne trebaju,itd..... A kako nemaju kad su na sebe upisali veći dio kredita za žičaru,kaj su onda bili uspješni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije