Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žao mu je

Oglasio se Bernardić: Misli su mi odlutale pa nisam glasovao

periodni-sustav
Foto: Screenshot advsnce.hr
1/2
09.10.2013.
u 10:32

Važno je naglasiti da je Skupština Grada bespomoćna kad je riječ o poslovnoj politici Holdinga, smatra on

Davor Bernardić reagirao je statusom na Facebooku nakon što je u medijima objavljena videosnimka s posljednje sjednice Gradske skupštine na kojoj se jasno vidi da nije glasovao protiv izdvajanja podružnica iz Zagrebačkog holdinga, što je zagovarao.

– Misli su mi odlutale – pravda se.

– Na sjednici Skupštine uime Kluba zastupnika SDP-a zastupao sam protivljenje odluci o izdvajanju podružnica iz Holdinga. Svi članovi kluba glasali su protiv te odluke, a ja sam njihov predsjednik i to je i moj stav. Inzistiram na detaljnoj analizi ekonomskih posljedica za Holding i podružnice koje uprava misli izdvojiti. Pri samom glasanju misli su mi odlutale i nisam primijetio da je počela glasačka procedura. Svi sada mogu inzistirati na toj formalnosti oko ruke koja nije podignuta, ali volio bih da ne izgubimo bit u toj raspravi u kojoj je važno naglasiti da je Skupština Grada bespomoćna kad je riječ o poslovnoj politici Holdinga, odnosno Skupština Grada ne može zaustaviti te odluke zahvaljujući Zakonu o jedinicama lokalne samouprave koje poduzeća u vlasništvu grada stavljaju pod isključivi nadzor gradonačelnika. Odluke o izdvajanju podružnica iz Holdinga može zaustaviti Skupština Holdinga. Znam da ta tri člana u toj skupštini koji odluku moraju donijeti nisu jedinstveni i apeliram na razum i zaustavljanje izdvajanja podružnica pod ovim uvjetima koji nikome nisu jasni. Ispričavam se građanima Zagreba što na sjednici nisam glasao – napisao je Bernardić. 

>>Bernardić: Šutim pred Bandićem? Ne, samo ne vičem...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije