Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bukovac opet na nogama

Smrad i dalje muči zagrebački kvart, a Tomaševićevi vijećnici odbili su prijedlog da se to zaustavi

Zagreb: Kompostana u Markuševcu iz koje se širi neugodan miris
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
27.02.2024.
u 19:41

Sa sedam glasova protiv, sedam za i jednim suzdržanim, VGČ Maksimir odbilo je prijedlog da se kompostani na Čretu ukine dozvola za dovoz biootpada što je razljutilo stanovnike kvarta

Neizdrživi smrad ovih se dana ponovno širi iz kompostane Markuševec na Čretu u blizini Bukovca pa je kvart ponovno na nogama. 

Zbog sve teže podnošljive situacije prošlog su tjedna Mjesni odbori Dotrščina, Bukovac i Maksimir od Vijeća gradske četvrti Maksimir zatražili da na jučer održanoj sjednici uputi zahtjev Gradu za stavljanjem dozvole izvan snage čime bi se i pismeno potvrdilo obećanje da se na Čret neće dalje navoziti kuhinjski biootpad. Bilo bi to, drže Bukovčani, stavlnjanje na papir obećanja koje je prije mejsec dana dao gradonačelnik Tomaislav Tomašević. 

Sa sedam glasova protiv, sedam za i jednim suzdržanim, prijedlog, međutim, nije usvojen što je razljutilo stanovnike kvarta. Protiv je glasao i predsjednik VGČ-a Svibor Jančić, njegovi stranački kolege iz platforme možemo Antonija Letinić, Neven Bilić, Želimir Brala, Kosjenka Grošev, Lana Lovrenčič te Bojan nonković, dok je Vladimir Halgota iz iste stranke bio suzdržan. zahtjev su s druge strane prihvatili nezaivisni Andrija Čurkovič, Pero Ivančić i Vlado Marić (DP), Koraljka Marušić (HDZ), Iva Rem (Most); Danijel Kokotović (SDP) i biši predsjednik VGČ-a Stanko Gačić (HDZ). 

-I danas nam stiže  nebrojeno puno pritužbi na neizdrživi smrad koji se širi iz Rasadnika Markuševec. Tamo se, na adresi Čret 2a, odlaže otpad na temelju dozvole koja je izdana na uobičajen netransparentan način, ugrožavajući kvalitetu života, ali i zdravlje stanovnika tog dijela grada Zagreba. Zanimljivo je znati da je jučer Vijeće gradske četvrti Maksimir glasalo o prijedlogu građana da se zatraži ukidanje spomenute dozvole. Nevjerojatno ali istinito - prijedlog nije prihvaćen! Jadni Zagrebe... Kad vijećnici gradskih četvrti glasaju protiv konkretnih i jasno artikuliranih želja građana koje predstavljaju (i koji su ih izabrali) ,nije ni čudo da grad Zagreb izgleda i smrdi na ovakav krajnje ponižavajući način- oglasili su se o svemu iz Udruge Ekologija grada. 

Ključne riječi

Komentara 8

IH
IH28
20:45 27.02.2024.

Možemo ne zna riješiti svoje probleme u gradu a rušili bi vladu. Došli su na vlast sa puno obećanja a na kraju jedno veliko ništa. Naravno za to su im drugi krivi.

SN
Senf na kobasicama
20:35 27.02.2024.

Kaj hoćete?Jel ste glasali za aktiviste iz možemo?Puna podrška tt u njegovim aktivistima koji sve probleme znaju!I treba glasat za sandricu koja bu nam bila premijerka i svi problemi bu nestali zato kaj mi sve znamo!

ZA
Zagrebčanka
23:40 27.02.2024.

Sad kad je riješio Istok, neka se pozabavi sa Sjeverom - ispod predsjedničke palače. Da Tusta glava ne veli da na njega nitio ne misli. I onda ostaje još samo Zapad i Zagreb je u potpunom okruženju Tomaševićevog smrada. Ravnomjerno raspoređenog. Koliko još treba da organiziramo neki pravi prosvjed? Na Trgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije