Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novost s aerodroma

Od 1. kolovoza Slovenci će lakše letjeti iz Zagreba, vijest će razveseliti brojne putnike

Prošlo je pet godina od otvorenja novog putni?kog terminala Zra?ne luke Franjo Tu?man
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
26.07.2023.
u 13:54

Zračna luka Franjo Tuđman od kolovoza u suradnji s Pleso prijevozom pokreće liniju koja će Ljubljanu i Novo Mesto povezivati sa Zagrebom, iz kojeg se ovog ljeta leti na više od 60 destinacija u 30 zemalja. Prometovat će svakodnevno s polascima u dva termina, a povratna karta stoji 24 eura

Ljetne su gužve, osim na cestama, zavladale i u zraku. Već tradicionalno tijekom srpnja i kolovoza hrvatske zračne luke bilježe najveći broj putnika, a najprometnija, zagrebačka, od kolovoza će putnicima iz susjedstva olakšati dolazak na željeni let.

Na parkiralištu Zračne luke Franjo Tuđman posljednjih je mjeseci velik broj automobila sa slovenskim registarskim oznakama, a primijetili su to i u upravi aerodroma pa su u suradnji s Pleso prijevozom, tvrtkom koja godinama spaja zračnu luku i autobusni kolodvor, odlučili uvesti novu liniju.

Od 1. kolovoza tako će svakoga dana autobus voziti na relaciji od zagrebačkog autobusnog kolodvora preko slovenskog Novog Mesta do autobusnog kolodvora u Ljubljani. Polasci iz Zagreba su pola sata nakon ponoći te u 14.30, a iz slovenske se prijestolnice put Zagreba kreće u 2.15 u noći te 9.15 ujutro.

Vožnju koja traje dva sata putnici će platiti 15 eura u jednom smjeru ili 24 eura odluče li se za povratnu kartu, a zbog Schengena cijeli je proces još jednostavniji pa nema ni straha od čekanja na granici. Autobusna linija vozi do autobusnog kolodvora, odakle putnici imaju pravo na besplatan transfer do zračne luke u roku od 24 sata jednim od redovnih autobusa Pleso prijevoza.

Ušteda je ovo za brojne putnike iz Slovenije koji lete preko Zagreba jer više neće morati plaćati ne baš jeftino parkiranje na aerodromu niti trošiti gorivo i plaćati cestarine. A zašto je hrvatska metropola popularna među susjedima? Naime, pandemija koronavirusa bacila je na koljena svjetsku avijaciju, a prema podatcima Eurostata, upravo je Slovenija zabilježila jedan od najgorih padova prometa.

POVEZANI ČLANCI:

I po završetku pandemijskih ograničenja aviopromet u toj zemlji nije se oporavio, štoviše dok zračne luke u regiji bilježe rast i u odnosu na rekordnu 2019., aerodrom u Ljubljani tek je na dvije trećine pretpandemijskih rezultata. S druge strane, zagrebački aerodrom ove godine bilježi u prosjeku 10 posto veći rast u odnosu na prije četiri godine. Iz Zagreba se ovoga ljeta leti na više od 60 destinacija u 30 zemalja.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije