Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnosni propust

Putnica u avion unijela dvije plinske boce: Air Serbia podnijela prijavu protiv Aerodroma Podgorica

Beograd: U zračnu luku sletio avion s novim dozama kineskog cjepiva Sinopharm
Foto: Antonio Ahel/ATA ImagesPIXSELL
1/2
24.07.2023.
u 10:36

Na ovaj slučaj može se gledati kao na direktnu sigurnosnu prijetnju. Air Serbia je zbog toga podnijela prijavu protiv Aerodroma Podgorica. Kazna za ovakav propust mogla bi biti gubtak ECAC međunarodnog certifikata.

Plinske boce kao i ostali opasni predmeti i materijali ne smiju se unositi u avion i  ne mogu proći pregled koji se obavlja prije ukrcavanja na let. Međutim, jedna putnica na letu Air Serbije iz Podgorice za Beograd bez problema je prošla kontrolu na aerodromu iako je kod sebe imala dvije plinske boce srednje veličine. Ukrcala se na let i u avionu plinske boce predala pilotu. Pilot je o događaju obavijestio policiju koja je oduzela i odstranila boce iz aviona.

Na ovaj slučaj može se gledati kao na direktnu sigurnosnu prijetnju. Air Serbia je zbog toga podnijela prijavu protiv Aerodroma Podgorica. Kazna za ovakav propust mogla bi biti gubtak ECAC međunarodnog certifikata, piše Standard. Istraga i dalje traje. Na podgoričkom aerodromu je tog dana boravio crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović povodom Dana Aerodroma Crne Gore.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Drama na letu iz Zadra: Britanac galamio po avionu i htio otvoriti vrata, policija ga uhitila

Komentara 8

Avatar votum
votum
11:15 24.07.2023.

Kod njih je svašta za očekivati. Dobro nije okrenula janje u avionu 🙄

Avatar Stradun
Stradun
10:58 24.07.2023.

Evo promičbenog slogana za predmetnu tvrtku: "S nama ćete garantovano odleteti u vazduh!"

Avatar krcedolac
krcedolac
11:03 24.07.2023.

Pametna putnica. Nema zemlje koja nije blagoslovljena sličnom inteligencijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije