Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PP Mevednica

Očekujte super Noć šišmiša, u špilji Veternica sve ih je više

31.08.2011., Zadar - U pecini koja je izvor rijeke Bijele kraj mjesta Karin nalazi se kolonija sismisa. Jedini su sisavci koji mogu aktivno letjeti. Mlade biologinje proucavaju i prate stanje sismisa na vise podrucja u Hrvatskoj. Photo: Filip Brala/PIXSEL
19.08.2016.
u 15:40

Međunarodna noć šišmiša održat će se 27. i 28. kolovoza i to jubilarni 20. put

Broj šišmiša u špilji Veternica iz godine u godinu se povećava, što je dobar pokazatelj izuzetno očuvanog okoliša i održivog upravljanja. Rezultati su to ljetnog monitoringa špilje koje je objavio Park prirode Medvednica, čiji su djelatnici u Veternici pregledali porodiljnu koloniju šišmiša. Riječ je o ženkama s mladuncima koje će u špilji odgajati sve do zime, i to vrstama južni potkovnjak i dugokrili pršnjak. Šišmiši su izmjereni i prebrojeni te je utvrđeno da ih je sve više. Odličan je to uvod, ističu u Parku prirode, u Noć šišmiša koja će se održati 27. i 28. kolovoza.

Ključne riječi

Komentara 1

CU
cungalunga
17:05 19.08.2016.

23

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije