Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAK u 19 SATI

Novim balkonskim prosvjedom građanske udruge pozivaju Bandića da "vrati pare"

Zagreb: Prosvjed protiv gradonačelnika Bandića "Izađite na balkone s loncima i poklopcima"
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
20.04.2020.
u 12:22

Ovim se prosvjedom, poručuju organizatori, stavlja fokus na gradonačelnikovo, kako tvrde, rasipanje gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove.

"Bandiću, vrati pare" ime je novog prosvjeda s balkona koji Zagreb te zove, Zelena akcija i Pravo na grad organiziraju ovog petka u 19 sati. Ovim se prosvjedom, poručuju organizatori, stavlja fokus na gradonačelnikovo, kako tvrde, rasipanje gradskog novca na mutne i nepotrebne, često i preplaćene poslove. Ističu i kako je Zagrebu konačno nužno novo vodstvo koje će uvažavati stavove javnosti i stručnjaka i raditi na zadovoljenju njihovih stvarnih potreba.

- Građanke i građani Zagreba prošlog su petka u velikom broju izašli na svoje prozore i balkone i još glasnije i bučnije nego prvi put pokazali da nisu zadovoljni načinom na koji Bandić u suradnji s HDZ-om upravlja našim gradom, osobito sada kada smo pogođeni dvjema krizama. Zbog njihovog neznanja i nebrige, čak se i oni građani koji nemaju velike štete ne mogu vratiti u svoje domove niti sami započeti obnovu jer nemaju jasne upute što i kako trebaju raditi. Iz dana u dan sve je više objava kako se nenamjenski trošio novac kojeg su građani povjerili izabranoj vlasti da njime upravlja na dobrobit svih. Proračunske zalihe namijenjene za slučaj elementarne nepogode godinama su se trošile za financiranje manifestacija  raznih udruga, vrlo često politički ili interesno povezanih s gradonačelnikom na što je upozoravala i državna revizija - kažu iz ovih udruga, i poručuju da je građanima dosta.

- Ovim prosvjedima ne pristaju ni na to da policija legitimno pravo na iskazivanje nezadovoljstva naziva remećenjem javnog reda i mira te da se ponovno pokušava utišati glas građana i građanki. Prošlog petka stanovnici Zagreba pokazali su da se takvih „upozorenja“ ne boje, a pokazat će to opet - stoji u pozivu na prosvjed, za koji je stvoren i Facebook događaj

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
13:23 20.04.2020.

Na izborima se to rješava, a ne rajnglama i kuhačama. Na izborima.

PU
paul-umpe
12:45 20.04.2020.

ti koji lupaju neka vrate drzavne stanove i natrag na Kordun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije