Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte što sve nudi

Otvoren luksuzni hotel u Zagrebu: Uloženo 18 milijuna €, a ovakav koncept ima samo 5 gradova u Europi

Foto: art 'otel Zagreb
1/16
03.11.2023.
u 19:11

Hotel art'otel Zagreb ima 110 soba punih umjetnosti, uključujući 5 apartmana, četiri sobe za poslovne sastanke opremljene najsuvremenijom tehnologijom, spa i wellness, unutarnji bazen, fitness i rooftop bar s panoramskim pogledom na grad...

Zagrebačka hotelska scena od danas je bogatija za još jedan hotel. U strogom centru grada dugo su bile skele da bi danas na adresi Petrinjska 7 s radom započeo novi hotel pomalo neobičnog imena - art'otel Zagreb. Zavirili smo u unutrašnjost hotela i doznali po čemu će obogatiti turističku ponudu metropole.

Ovo nije obični hotel, već njegovi autori i vlasnici iz Arena Hospitality grupe navode da je riječ o novom art i lifestyle hotelu u kojem se spajaju djela suvremene i moderne umjetnosti. Investicija od nešto više od 18 milijuna eura u povijesnu zgradu u centru glavnog grada rezultirala je kategorizacijom hotela kao heritage hotel (hotel baština).

Foto: art 'otel Zagreb

Otvaranjem art'otela Zagreb otvorena su i nova radna mjesta za 80-ak zaposlenika, koji će osigurati nezaboravno iskustvo i vrhunsku uslugu svim budućim gostima hotela. Hotel je ovaj tjedan primio prve goste.

art'otel Zagreb je peti hotel u Europi pod hotelskim brendom art'otel, a još dva hotela istog brenda otvaraju se u Londonu i Rimu 2024. Zajedničko svim hotelima je što su uvijek smješteni u kozmopolitskim metropolama diljem Europe.

Foto: art 'otel Zagreb

art'otel Zagreb se nalazi unutar zgrade Židovske liturgijske općine, predivne zgrade koja je djelo poznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch iz 1928. godine, a zgrada je jedna od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Restauriranjem hotela u suradnji s konzervatorima pazilo se da se u potpunosti sačuva povijesna važnost i njen autentični izgled.

Koncept hotela, osim arhitekture i moderno uređenog interijera, jedinstvenim čini umjetnik koji je glavna nit vodilja vizualnog doživljaja hotela i daje mu posebnu umjetničku atmosferu. U Zagrebu hotel predstavlja originalni rad poznatog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana u čemu će uživati svi ljubitelji umjetnosti. Srž brenda je umjetnost, tako da art'otel Zagreb izlaže zbirku originalnih djela renomiranog umjetnika.

Foto: art 'otel Zagreb

Hotel art'otel Zagreb ima 110 soba punih umjetnosti, uključujući 5 apartmana, četiri sobe za poslovne sastanke opremljene najsuvremenijom tehnologijom, spa i wellness, unutarnji bazen, fitness i rooftop bar s panoramskim pogledom na grad, koji se otvara 2024. godine u potpunosti. Ljubitelji gastronomskih užitaka uživat će u panazijskom restoranu i baru Yezi koji se otvara u studenom.

GALERIJA: Pogledajte hotel

1/16
Ključne riječi

Komentara 3

SE
Serđo23
08:16 04.11.2023.

Kome treba takav hotel u Gradu bez metroa ?

Avatar Aurel
Aurel
18:27 04.11.2023.

izgleda osrednje... daleko je to od vrhunskog dizajna. tih stotinjak soba će biti 50% prazne veći dio godine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije