Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

Novac za informiranje prebacili za prijevoz školaraca i studenata

Sveta Nedelja
VL
27.01.2011.
u 17:07

O ukidanju subvencije od 120.000 kuna godišnje odlučili su vijećnici na zadnjoj sjednici Vijeća radi, kako su rekli, ušteda

Svetonedeljski radio od početka godine ne prima više 120.000 kuna godišnje subvencije od Grada Svete Nedelje. Naime, svetonedeljski vijećnici, koji trenutačno imaju većinu u Vijeću, odlučili su da se tim iznosom dodatno sufinancira prijevoz studenata i srednjoškolaca.

Ljuti jer ih se ne prati

– Tim su novcem, a dobivali smo deset tisuća kuna mjesečno kroz 12 mjeseci, bili pokriveni oglašavanje gradskih komunalnih, socijalne i sportske obavijesti, odvoz smeća, isplata božićnica... Bit će toga i dalje, ali obavijest ćemo sada objaviti samo jednom, a ne kao dosad stalno ponavljati – kaže glavni urednik Radija Edi Kirschenheuter.

Gradonačelnik Drago Prahin (HDZ) smatra, pak, da se Radiju uskratila subvencija zbog osobne netrpeljivosti pojedinih vijećnika prema njemu.

– Svaka jedinica lokalne samouprave sufinancira radio. A s obzirom na to da je taj radio jedini elektronički medij na području Grada i objavljuje hitne objave i informacije, donošenje odluke o ukidanju subvencije moglo bi dovesti do neinformiranosti građana – tvrdi gradonačelnik Prahin.

Također, navodno su se vijećnici odlučili na ukidanje 120.000 kuna Radiju jer su, kako nam je rečeno, smatrali da ih se ne poziva na radijska gostovanja i ne prati njihov rad.

– Kao urednik mogu reći da to nije istina. U prošlom mandatu ugostio sam sve vijećnike i tako sam mislio napraviti i ove godine u kasno proljeće, jer tada bi prošlo taman pola mandata rada sadašnjih vijećnika – kaže Kirschenheuter.

“Gradonačelnikov radio”

Freddy Burić (HSS), predsjednik Gradskog vijeća, tvrdi da su Radiju uskratili samo dio koji Grad po zakonu ne treba plaćati.

– Išli smo na smanjenje troškova i uštedu. Ne želimo da se Radio zatvori, ali ni ne želimo da se privatno poduzeće financira gradskim novcem – kaže Burić.

Freddy Burić tvrdi da je vlasnik Radija bio gradonačelnik Drago Prahin, koji je vlasništvo prenio sinu, a od svibnja lani kao vlasnik se vodi netko sasvim drugi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije