Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješavanje upravnih poslova

Nova usluga MUP-a skratit će duga čekanja u Petrinjskoj: Od sada možete rezervati termin

Velika gužva za izdavanje dokumenata, nitko se ne pridržava propisa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
24.10.2022.
u 09:39

Mogućnost rezerviranja reda broja čekanja građani će moći koristiti za poslovne procese podnošenja zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanja izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta

Rješavanje upravnih poslova u Policijskoj upravi zagrebačkoj od danas će biti znatno jednostavnije zbog uvođenja nove usluge. Naime, građani će moći rezervirati red broja čekanja putem mobilne aplikacije i rezervati termin za upravne poslove. Kako je pojasnila Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PUZ-a, cilj je bio biti što pristupačniji građanima. 

- U posljednje četiri godine približili smo se građanima te od tada na četiri lokacije u gradu Zagrebu građani mogu rješavati upravne poslove i na taj način poštujemo njihovo vrijeme. S tim ciljem uveden je i sustava e-Redomata koji na ulazu u prostore upravnih poslova omogućuje građanima izdavanje brojeva za pojedinu uslugu. Prateći potrebe građana, a s ciljem bolje funkcionalnosti i bolje dostupnosti građanima upravo je i uvedena usluga rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije i rezervacije termina za upravne poslove - navela je Goatti.

Od danas usluga počinje biti aktivna za dio upravnih poslova koji građani obavljaju u Petrinjskoj 30. 

Redomat
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

- Mogućnost rezerviranja reda broja čekanja putem mobilne aplikacije e-Redomat sustava građani će moći koristiti za poslovne procese podnošenja zahtjeva za osobnu iskaznicu i za putovnicu, izdavanja izrađenih osobnih iskaznica i putovnica te za reguliranje prebivališta te na taj način izbjeći čekanje u redovima na šalterima - pojasnila je Gordana Burić, voditeljica Službe za upravne poslove u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Usluga se koristi odlaskom na web stranicu redomat.mup.hr, a Denis Kušnjačić, voditelj Odjela za razvoj aplikacija u Službi za informatiku MUP-a, navodi kako je korištenje aplikacije iznimno jednostavno.

- Nakon odabira lokacije i rezervacije rednog broja, građani u aplikaciji odabiru uslugu, datum i termin, a što mogu učiniti za prvi sljedeći radni dan odnosno prvi slobodan termin. Molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju - ističe Kušnjačić.

VIDEO Nove cijene od utorka: Gorivo bi moglo drastično poskupiti?

Komentara 2

Avatar cuki2020
cuki2020
10:27 26.10.2022.

Nemaju svi auto, treba doći do tamo

ME
MediciKM
14:08 24.10.2022.

Ne razumijem kud su svi navalili u tu Petrinjsku kada je u Heinzelovoj gužva 90% manja. Razumijem ako netko treba dokument po hitnom postupku. Bio nedavno u Heinzelovoj i čekao max 50min...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije