Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popusti

Niže cijene vožnje taksijem za mame i bebe te slijepe

'01.11.2011., Zagreb - Na blagdan Svih svetih do groblja Mirogoj organiziran je taksi prijevoz.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
20.07.2013.
u 18:34

Za besplatnu vožnju od pet kilometara potrebno je predočiti rodni list, a Eko Taxi nudi popuste za slijepe i slabovidne osobe

Novopečene majke, nakon što izađu iz rodilišta, mogu sa svojim djetetom besplatno Taxi Cammeom do svoje kuće ako im se dom nalazi do pet kilometara od bolnice. Posebna je to usluga Cammeo&bebe, a prva vožnja u životu besplatna je u svim gradovima u kojima Cammeo taksira, odnosno u Rijeci, Zagrebu i Osijeku. Mame koje žele iskoristiti ovu uslugu trebaju pokazati preslik rodnog lista vozaču, a na raspolaganju im je i besplatna autosjedalica za djecu, no nju je potrebno zatražiti čim se naručuje vožnja. Na posebnim uslugama poradio je i Eko Taxi. Uz popuste koje omogućuju raznim udrugama koje okupljaju osobe s invaliditetom, jeftiniji prijevoz omogućili su i članovima Udruge slijepih Zagreba.

– Potrebno je predočiti člansku iskaznicu te udruge i osigurat će im se deset posto popusta – kaže dopredsjednik udruge Kruno Drenski te dodaje da je vožnja taksijem slijepim i slabovidnim osobama često nužnost kako bi se mogli samostalno kretati. Ovom uslugom pomoći će 1250 članova u Zagrebu.

>> Na 540 Zagrepčana jedan taksist, a u Njemačkoj jedan na tisuću

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije