Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka iz Resnika:

Nismo promijenili mišljenje. I dalje smo protiv Centra

Na prosvjed su došli i stanovnici Podsuseda te Brezovice, gdje su u planu odlagalište građevnog otpada i kompostana
Foto: Borna Filic/PIXSELL
23.04.2018.
u 08:57

Pred crkvom se okupilo tristotinjak ljudi koji poručuju da se u Skupštini glasa protiv Plana gospodarenja otpadom

“Pravimo vam feštu u reštu”, “Nisi dobio funkciju da nas vodiš u destrukciju”, “Spriječimo krah metropole, smeće je za lopove”, “Zagreb hoće reciklirati, Bandić neće”, “Zagreb nije vaše smetlište”... Natpisi su to kojima su okupljeni na prosvjedu u Resniku gradskim vlastima željeli poručiti da su protiv Plana gospodarenja otpadom, o čijem se prihvaćanju 26. travnja odlučuje u Gradskoj skupštini.

– Tražimo hitnu obustavu svih aktivnosti vezanih uz Plan, uključujući i gradnju centara za smeće. Grade se samo da bi se pogodovalo interesnim grupacijama – kazala je Branka Genzić-Horvat iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik (UZOR), koja je organizirala okupljanje.

Među njih 300-tinjak bilo je i onih iz drugih dijelova grada, primjerice Podsuseda, u kojem se treba graditi odlagalište građevnog otpada, te Brezovice, u kojoj je u planu kompostana, a bili su i pripadnici 22 ekološke udruge iz svih krajeva Hrvatske.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:59 23.04.2018.

Hm, pa što reči na ovakvu situaciju? Svi znaju da je Zagreb na dnu ljestvice glavnih gradova u Europi, što se tiče zbrinjavanja otpada. Sada gradonačelnik i njegova svita, na čelu sa osobom, koja blago rečeno o tom problemu nema pojma, dakle, sa predstojnicom Gradskog ureda za gospodarstvo i ekologiju, Mirkom Jozić, manijakalno želi progurati koncept gospodarenja otpadom, koji je totalno zastario i više za taj model spaljivanja i gruvanja smeća u RDF gorivo, nigdje u EU fondovima nema sredstava. Svi glavni gradovi, pa i Beč, na kojeg se papagajski ova ekipa poziva, - prelaze na Smart City modele gospodarenja otpadom. Zagreb već ima u pročistaču otpadnih voda G. Pavića, koji je završio u zatvoru zbog malverzacija i skoro povukao i Bandića ispod površine vode, - a sada opet neka slična priča koju bi trebali plaćati građani grada Zagreba. Pročistač, - 50 aneksa ugovora i povečanja cijena! Plan gospodarenja otpadom, - proizašao iz Plana gospodarenja otpadom prepisanim iz 2005 godine. I onda, kada je i vrapcima na grani jasno koja je ovdje priča u igri, svi kažu, - opet oni seljaci u Resniku vrište bez veze, jer su balvanaši i destruktivci. No međutim, to više nije samo Resnik, nego je cijeli ovaj uspavani grad shvatio, koje kolo igra naokolo, a mi tu muziku plaćamo bez veze. Zato Plan, - No passaran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije