Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi skromno

Nema nekretnina, jamči za kredit... Ovako izgleda imovina Tomaševićeva najbližeg suradnika

Dan nakon potresa u Petrinji i okolnim selima
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/2
08.07.2021.
u 13:18

Dogradonačelnik Luka Korlaet za sada je vlasnik najskromnije imovinske kartice među članovima platforme Možemo! koji su ih dosad objavili

Jamac je za kredit, posjeduje Opel Zafiru iz 2006. a na štednji ima 39.000 eura. Ovako u kratkim crtama izgleda jučer objavljena imovinska kartica zamjenika zagrebačkog gradonačelnika Luke Korlaeta. Za razliku od svoje kolegice, dogradonačelnice Danijele Dolenec koja sa suprugom ima tri stana, Korlaet u svojoj imovinskoj kartici navodi kako ne posjeduje ni jednu nekretninu. To ga zasad čini vlasnikom najskromnije imovinske kartice među možemovcima koji su ih do sada objavili. 

Štednju od gotovo 300.000 kuna Korlaet je stekao prodajom imovine, razveden je i ima djece, navodi se u imovinskoj kartici, a Opelov minivan vrijedan 20.000 kuna dobio je u nasljedstvo. Prije no što je stupio na dužnost, ovaj diplomirani inženjer arhitekture radio je kao docent na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Član je Skupštine Hrvatske komore arhitekata te vlasnik niza nagrada i priznanja struke. Prema imovinskoj kartici, funkcija zagrebačkog dogradonačelnika koju je počeo obnašati početkom lipnja trenutačno mu je jedini izvor prihoda i plaća mu iznosi oko 15.650 kuna netto. Od 2016. jamac je za kredit od 40.000 eura.

VIDEO Tomašević: Ništa nećemo raditi preko koljena, prvo ćemo obaviti razgovore sa svim pročelnicima

Komentara 20

NN
novo nenormalni
14:06 08.07.2021.

trebalo bi organizirat neku humanitarnu akciju da se pomogne jadniku

DO
Domumom
14:12 08.07.2021.

Izuzetno sposoban arhitekt ništa nije napravio, ništa nema i takav lik je dogradonačelnik. Jedina sposobnost spajanje na proračun i sisanje u ekipi muzemo. Ima sve predispozicije za sektu.

PA
papiribica
13:46 08.07.2021.

Kad počinju veliki infrastrukturni projekti u ovom zapuštenom gradu koji nema ni nogometni stadion ni metro, a od građana uzima više po glavi od Pariza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije