Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratili ambulantu Buzinu

Nećemo više doktoru u Siget, imat ćemo ga u svom kvartu

19.12.2015., Zagreb - Mario Kranjcina predsjednik Mjesnog odbora Buzin sa stanarima naselja. Jure Mandalinic, Mario Ban, Juraj Ban, Ivan Dosen i Mario Kranjcuna
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
21.12.2015.
u 19:30

Inicijativom građana iz prostora buduće ambulante deložirana je bespravno useljena firma, a radovi na uređenju kreću uskoro

Svaki put kad ih je uhvatila gripa ili zabolio zub jurili su u ambulantu u Siget.

Obavezno automobilom. Za prijevoz često su molili rodbinu ili susjede. Autobus vozi, ali linija 268, koja spaja Veliku Goricu i Zagreb, kažu, nije pouzdana. U njihovu mjestu, naime, ambulante nema. A na mjestu na kojem bi trebala biti donedavno je poslovala bespravno useljena privatna tvrtka. No inicijativom građana Buzina, kao i lokalnog mjesnog odbora, tvrtka je deložirana, a Buzinci će konačno, nakon šest godina borbe, dobiti - vlastitu ambulantu u mjestu.

Pomogao i Grad

Najjužnije gradsko naselje svakim danom raste sve više, a poslovna zona, otkako je otvorena devedesetih, širi se, kažu stanovnici. Željeli su da njih 1850, kao i 5000 zaposlenih u poslovnoj zoni, po najosnovnije – zdravstvenu skrb – ne moraju ići u kvart udaljen nekoliko kilometara. Ambulanta je nekad postojala u zgradi današnjeg dječjeg vrtića. No nije zadovoljavala minimalne tehničke uvjete pa su je zatvorili 2009. Otada mještani za rukav vuku predsjednika MO Buzina Marija Kranjčinu kako bi im pomogao da ambulantu i vrate. Želje su im se na prošloj sjednici Gradske skupštine, kada je gradonačelniku Milanu Bandiću postavljeno pitanje otvaranja nove ambulante, konačno i uslišale.

– Obećao je da će se ambulanta urediti i otvoriti do 1. svibnja, kada slavimo Dan Buzina, odnosno zaštitnika naše župe svetog Josipa Radnika – priča Mario Kranjčina te dodaje da su u međuvremenu na dva građanska zbora, na kojima se okupila većina Buzinaca, odredili i lokaciju. Problem bespravno useljenog najmoprimca riješen je uz pomoć Grada Zagreba, a ambulantu će smjestiti u zgradu mjesne samouprave u središtu mjesta.

Pješice kod doktora

– Uspjeti se može jedino suradnjom mjesne samouprave i Grada Zagreba – priča Kranjčina i dodaje da će doktor dolaziti nekoliko puta tjedno iz Doma zdravlja u Sigetu. Uskoro kreće i uređenje 130 četvornih metara, za koje će gradska četvrt izdvojiti 400.000 kn. U Buzinu će biti ambulanta opće prakse, stomatolog i mali laboratorij.

– Sada ću kod doktora moći sa slomljenom nogom i "pješice" – šali se umirovljenik Jure Mandalinić, dok se Mario Ban, predsjednik NK Mladost Buzin i jedan od poslodavaca, kao i Juraj Ban te Ivan Došen slažu da će to naselju "dati još jednu zvjezdicu više". Ambulanta otvara i pitanje, kaže Kranjčina, izgradnje bolnice, za koju mjesta ima u Buzinu.

– Čitav Novi Zagreb ionako nema bolnice, a ovdje bi bila i blizu zračnoj luci – kaže.

Komentara 1

TH
than
03:27 22.12.2015.

Kao da je bitno gdje je doktor ili stomatolog. Obicno politikanstvo. Svi mi znamo da nije bitno gdje je, vec koliko znaju svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije