Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICU TRAŽIO HDZ

Neće biti sjednice o Holdingu, na dnevni red Skupštine Klisović uvrstio tri točke o megatvrtki

Započela je 3. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.10.2021.
u 15:29

Na dnevnom redu je i financijsko izvješće ZET-a, Velesajma, ali i točka o preraspodjeli sredstava namijenjenih političkih strankama

Neće biti sjednice o Zagrebačkom holdingu koju su tražili HDZ-ovi zastupnici u Skupštini. Obznanio je to danas predsjednik gradskog parlamenta Joško Klisović, nazvavši HDZ-ove aktivnosti oko sazivanja sjednice “promašenim medijskim spinom”.

– HDZ je predao dva zahtjeva, za posebnom sjednicom i točkom na dnevnom redu one redovne, zakazane za 28. listopada, koji su u svojoj biti identični. Stoga sam odlučio uvrstiti njihovu točku na dnevni red – rekao je Klisović. Usto je na dnevni red sljedeće Skupštine, dodao je, uvrstio i točku MOST-a s istom tematikom, a još jedna vezana je uz Holding, ona koju predlaže njegova uprava, o financijskom stanju za prvih šest mjeseci ove godine, dakle u razdoblju kada su za poslovanje bile zadužene bivša gradska i uprava Holdinga.

- Radi se o gubitku od 81 milijun kuna i smanjenju vrijednosti imovine, pa ćemo čuti kako je do toga došlo - rekao je Klisović i dodao da će na sjednici biti i novi članovi uprave. Na dnevnom je redu zasad 30 točaka, Klisović kaže da će dnevni red vjerojatno biti još nadopunjen.

Na dnevnom redu je i financijsko izvješće ZET-a, Velesajma, ali i točka o preraspodjeli sredstava namijenjenih političkih strankama nakon što je na manjinskim izborima u Skupštinu izabran novi zastupnik Nikola Vukobratović (SDSS).

VIDEO Pavo Kostopeč o promjenama u Holdingu: Jesu li otišli zbog nestručnosti ili se odustaje od nulte tolerancije na korupciju

Ključne riječi

Komentara 2

PU
purgar
16:15 15.10.2021.

Reinkarnacija Bandića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije