Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čeka se sanacija

Nakon urušavanja: Grad naručio elaborat o statici Paromlina

paromlin,milan bandic,portal (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
16.02.2013.
u 11:12

Jadranka Veselić Bruvo i gradonačelnik Bandić istaknuli su da je Paromlin bio kandidiran za EUROPAN te da je niz investitora pokazao interes za Paromlin, no da nitko nije ponudio konkretno rješenje. Zbog toga dosad ništa nije niti učinjeno.

Milan Bandić u subotu ujutro obišao je Paromlin i rekao da je Grad Zagreb od Arhitektonskog fakulteta naručio elaborat o statici. On bi trebao biti gotov za 10 dana, a do tada se Paromlin neće sanirati. Tek nakon stručnog uvijađaja u stanje stvari, odlučit će se što dalje.

Bandić je kazao kako je, s obzirom na urušavanje, nužno bilo zaštiti okolni prostor i osigurati sigurnost ljudi. Ako se međuvremenu Paromlin uruši, napravit će se njegova replika.

Pročelnik gradskog Ureda za zaštitu spomenika Silvije Novak kazao je da prema elaboratu iz 2009. statika nije bila ugrožena pa se niti nije moglo pretpostaviti da će doći do urušavanja, a ono se dogodilo zbog snijega koji je napadao do 70 centimatara.

Jadranka Veselić Bruvo i gradonačelnik Bandić istaknuli su da je Paromlin bio kandidiran za EUROPAN te da je niz investitora pokazao interes za Paromlin, no da nitko nije ponudio konkretno rješenje. Zbog toga dosad ništa nije niti učinjeno.

Najavljeno je i da će nakon izrade elaborata o statici, projekt u ožujku biti predstavljen u zagrebačkoj Skupštini.

>>'Nebriga 
o Paromlinu jedna je od većih sramota Zagreba'

 

Komentara 11

ME
Melesio
12:45 16.02.2013.

Pa ako je već u takvom stanju neka ga sruše do kraja. Ja sam za da se stari objekti sačuvaju što je više moguće, a ne da se grade moderne bezlične građevine, ali od tog Paromlina više nema ništa osimm kojeg zida. Zato neka se dozvoli potpuno rušenje i eventulna gradnja novog objekta koji bi imao fasadu i visinu sličnu Paromlinu ili još bolje napraviti lijepu zelenu površinu, jer mi se čini da ih je u Zagrebu sve manje.

DU
Deleted user
14:06 16.02.2013.

Stalno se naručuju neki elaborati, projekti, pa studije, pa mišljenja stručnjaka samo da ovi što sjede u foteljama imaju što da rade. Koliko ste tih različitih stručnjaka već naplačali mogli ste za te pare konzervirati taj paromlin da se dalje ne urušava.

ST
STRAN
15:02 16.02.2013.

Gospodine Bandić, mi smo u ovoj Državi zaštitili sve i svašta.Zašto bi to trebalo spašavati-čista glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije