Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZROK?

Požar pogona tvrtke C.I.O.S. stavljen pod kontrolu

CIOS, jutro nakon
Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/13
02.05.2017.
u 11:14

Prema prvim procjenama požar nije uzrokovao veliku materijalnu štetu

Požar pogona tvrtke C.I.O.S. d.o.o., na adresi ulica Josipa Lončara 15, Jankomir je u potpunosti lokaliziran, javili su iz zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim slučajevima.

Na intervenciju je izašla Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba sa 60 vatrogasaca  15 vozila,  te autocisterne Zagrebačkog holdinga - Podružnice Čistoće i tvrtke Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.

Prema prvim procjenama požar nije uzrokovao veliku materijalnu štetu, a izvješće Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar o izvršenim mjerenjima kvalitete zraka pokazuje da nije zabilježena prisutnost štetnih plinova te će se nastaviti s kontinuiranim mjerenjima, o čemu će javnost biti obaviještena

Uzrok požara nije poznat.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar matalan
matalan
20:02 02.05.2017.

paraglajder?? frendovi od bandoljerosa će i marsijance okriviti, a o dioksinu ništa, farbe madraci tisuće tona, dušični oksidi..om tome se šuti...

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:01 02.05.2017.

He he, zavod Andrija Štampar je naštampao što je gazda Pero reko, a kasnije će se po njihovim analizama i mjerenjima utvrditi da je zrak u vrijeme požara, u okolnim kvartovima bio puno bolji nego bez požara, jer je vertikalno strujanje užarenog zraka sa požarišta, odnijelo sve štetne sastojke uopće, - daleko prema Marsu i sada je to briga svemirske šeste vasionske flote. Ako filteri u europskim spalionicama i cementarama koštaju cijelo bogatstvo i moraju se redovito mijenjati, to je stvarno ekonomski neisplativo. Onda lijepo, sve što ne smiješ doma kuriti, odvezeš kod gazda Pere i on to lijepo spali na Prvi maj ko pravi radnički roštilj i sa šefom Mikijem podijeli grah i svi sretni. Jedino je Miki dobio bruh i odmah ga operiraju da ne bi morao biti danas na ročištu, jer su njegovi lakomi puleni maznuli tisuću kuna i nakon 12 godina, konačno je raspisano ročište na sudu najjačem ne samo u Europi, nego i u ovom dijelu svemira. Idemo delati. Pa ko ne bi volio ovakve purgere. Možeš im šupak navući preko glave i oni su sretni jer im kiša ne pada po nosu.

PR
prokurator
11:06 03.05.2017.

Da ne bude zabune (i zablude): u noći dok je požar trajao, CIJELI grad sve do Maksimira (znači krug 15km oko požarišta) je bio prekriven oblakom koji je smrdio na plastiku ali i sa drugim primjesama. To nije smrad drva koje gori!!! Rani izvještaji su javili da gori i aluminij - koji je toksičan za ljude. Stoga ne pričajte gluposti, i neka Štampar pokaže prave brojke, dosta je laganja naroda! Ako pogledate članke pažljivije, primjetićete: 1) da je drvo po njihovim tvrdnjama činilo samo 1/4 mase, 2) da CIOS gori svakih godinu-dvije a ovo je najveći požar do sada, 3) da Bandić nije poduzeo NIŠTA nakon ranijih požara! A evo zamalo je gorio i radioaktivni otpad - zar treba čekati veću katastrofu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije