Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baby boom u ZOO-u

Najmlađi je lemur star tek mjesec i pol, a već zna kako “žicati” hranu

Lemur
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/8
20.03.2011.
u 17:09

Najmlađi lemur iz maksimirskog zvjerinjaka zasad se rijetko odvaja od svoje majke

Mladunče prstenastorepog lemura, koje je na svijet došlo 6. veljače, ni po čemu ne odaje da je najmlađi član obitelji lemura u zagrebačkom Zoološkom vrtu. Ohrabren ponašanjem starijih članova lemurske zajednice, osobito svoje majke, maleni je lemur, kada smo ga posjetili, doskakutao do vrata ne bi li i on možda dobio koji slasni komadić hrane.

– Još mu nismo dali ime jer nismo sigurni kojeg je spola. Moramo čekati da dosegne spolnu zrelost, a to će biti za otprilike dvije godine – objasnila je edukatorica ZOO-a Maša Ljuština.

Maleni je treće mladunče lemura koje se okotilo u maksimirskom zvjerinjaku, a prva je lemurka u Zagrebu bila ženka Marta 2008.

Vremenske su prilike još nepovoljne pa se lemuri tijekom dana uglavnom međusobno griju i spavaju u zatvorenoj nastambi. No, posjetitelje pozdravljaju preko stakla, a imaju običaj i nasloniti šapu na staklo i promatrati ljude.

– Kada im vrijeme ne odgovara, stanu ispred vrata nastambe i čekaju da ih pustimo unutra – otkrila je Ljuština objasnivši da lemuri i te kako “brbljaju”, komuniciraju glasanjem nalik na lavež psića.

Ključne riječi

Komentara 5

CA
campa
15:26 21.03.2011.

Moramo učiti od lemura.Lijepa budučnost nas čeka pa mi smo ipak obečana zemlja napučena elitama i stokom sitnog zuba.

Avatar 170619890000
170619890000
18:52 20.03.2011.

\"Najmlađi je lemur star tek mjesec i pol, a već zna kako “žicati” hranu\" ... ljudi moji a što mislite da su roditelji učili ove lijene bitange i ništarije što galame ulicama naših gradova ? ... raditi i tako sisi hranu osigurati ? ... malo k*rca ... učili su ih isto ovo što ovi mali lemuri rade ... no za razliku od čestitih lemura, ništarijama je Bog dao priliku da ljudima budu ali oni neće ... lakše je biti probisvjet, ološ i uličar ... strava ...

Avatar lola lola
lola lola
22:27 20.03.2011.

Nisu to lijene bitange vec omladina bez buducnosti. Idu na studije, a nakon toga ne mogu dobiti nikakav posao u struci. HDZ-u se fucka za njih. Zato i odlaze raditi van jer u Hrvatskoj posao ide samo preko veze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije