Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani protiv

Najavili gradnju dječjeg igrališta iako Grad nije vlasnik zemljišta

Dječje igralište u Hvarskoj
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
1/3
19.05.2014.
u 09:15

Novom prostoru za igru protivi se i Vijeće Mjesnog odbora jer stanarima obližnjih zgrada smetaju buka i žamor djece pa je i to razlog traženja nove lokacije

Dječje igralište na Sigečici u Rapskoj ulici, na kojem se svaki dan poslije 17 sati igra stotinjak djece, premaleno je i ima samo dvije sprave.

Proširenja neće biti

Na to su se stanovnici četvrti požalili na Večernjakovoj kvartovskoj tribini “Želite li bolji kvart?”. Od predsjednika Vijeća gradske četvrti Trnje dobili su odgovor da proširenja igrališta neće biti, no da će ove godine iz malih komunalnih akcija početi prva faza gradnje novog igrališta, za što su imali namjeru izdvojiti 400 tisuća kuna.

Trebalo je biti smješteno u blizini, na prostoru iza Hvarske 10, no namjeru članova Vijeća gradske četvrti Trnje ‘pokvario’ je Gradski ured za izgradnju grada. Naime, nakon što je projektirano igralište, Gradski je ured poslao dopis Službi za mjesnu samoupravu.

Foto: Davor Višnjić/PIXSEL

– Uvidom u nama dostupne podatke utvrđeno je da se dio katastarske čestice na kojem je planirana izvedba dječjeg igrališta sastoji od nekoliko zemljišno-knjižnih čestica koja nisu u vlasništvu Grada – napisali su. Mjesto je, kaže predsjednik Vijeća GČ Ivan Bare, odredio još prošli saziv Vijeća. No osim što im problem zadaju neriješeni imovinskopravni odnosi, i Vijeće Mjesnog odbora Sigečica protivi se gradnji.

Puno je starijih građana

– Stižu pritužbe stanara iz obližnje zgrade. Tamo živi puno starijih osoba kojima buka i žamor smetaju – kazao je Bare i dodao da, bude li se MO Sigečica izjasnio da postoji potreba za igralištem, tražit će se i druga lokacija. Na sljedećoj sjednici u lipnju u sklopu rebalansa proračuna novac će preusmjeriti u druge projekte i akcije koje su, kada su krajem godine utvrđivali prioritete prema prijedlozima građana, ostale “ispod crte”, odnosno, nisu stavljene u plan za 2014. godinu.

Tako će razmatrati hoće li asfaltirati Cvjetnu cestu i Odransku ulicu, urediti dvorište i parkiralište od Doma zdravlja Kruge ili urediti nogostup u Ulici grada Vukovara od Korčulanske do Lopudske.

>>Kaotično igralište - redovi za tobogan, svađe zbog ljuljačke...

>>Gol pao i ubio dječaka, roditelji donirali organe

Komentara 5

TR
Trnjanec
11:28 19.05.2014.

Penziće uopće ne treba slušati. Bitno da je klincima dobro i da se imaju gdje igrati.

QQ
qqq
12:34 19.05.2014.

Pustite djecu da se igraju.

DU
Deleted user
20:41 01.06.2014.

Stari ljudi su se u svom životu naradili i zaslužuju da pod stare dane imaju svoj mir. Nek se srami onaj tko to ne razumije i nek bude sretan ako jednog dana doživi te godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije