Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj ljeta ne znači kraj zabave

Na finu klopu u Chef’s Park, u kino možete uz “Via vino”

storyeditor/2022-08-22/PXL_020622_93845870.jpg
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
24.08.2022.
u 10:55

Ako ste mislili da je ljetnoj zabavi kraj, zavirite u vodič za događanja u metropoli i okolici, koji će vas uvjeriti da se i dalje nakon radnog dana imate gdje opustiti

Mislili ste da završetkom godišnjih odmora dolazi kraj zabavi? Ne brinite se, do kraja kolovoza i početkom rujna u Zagrebu i okolici još možete pronaći mjesto za opuštanje nakon napornog radnog dana ili pak otići na vikend-izlet. Bilo da ste ljubitelj glazbe, filma, dobre hrane, vina ili prirode, naći će se ponešto za svakoga.

Green River druženja

Na obali Save pokraj Hendrixova mosta još traje Green River Fest. Svakog tjedna manifestacija ima novi raspored događanja, što garantira da vam druženje na dekicama na savskoj plaži neće postati monotono. Srijedom njihov “Babinjak”, primjerice, ugosti žene iz svijeta glazbe, filma, mode i politike, a svakoga dana za velike i male posjetitelje pripremaju razne igre, radionice, kvizove i koncerte.

14.07.2022., Zagreb - Udruga Slama Art i umjetnik Nikola Faller u suradnji s organizatorima Green River festivala izradili su slamnatog soma dugog osam metara. Postavili su i solarne panele kako bi som mogao svjetliti u mraku. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL, Ilustracija

Romantika na Griču i “Okolo”

”Le Grič” se vratio na Gornji grad, a ako još niste, ove subote zadnja vam je prilika da ga posjetite. Događanje s natruhama romantike nudi okuse domaćih vina te zvukove violine, gitare i ukulela, a za sve se pobrinuo Mali plac. Zbog posebne atmosfere kojoj na Griču daju svijeće, mjesto je idealno za večernji izlazak, a ako se i tijekom dana nađete u šetnji metropolom, obvezno prođite “Okolo”. Projekt je to u sklopu kojega desetak umjetnika svojim street artom i umjetničkim instalacijama uljepšava gradske ulice.

Delicije do 11. rujna

Za ljubitelje gastronomije savršeno će mjesto od sutra pa sve do 11. rujna biti Jarun jer se tamo vraća Food Truck Festival. Na zagrebačko more opet stižu dobro poznati kamioni Picnic, Nadine fritule i Pri suncu, a pridružit će im se i INA fresh corner, Mrav, Dubrava Food Makers i Fumo Santo. Dok uživate u delicijama, glazbeno će vas animirati Laura, koja pjeva Olivera, Šajeta te Denis i Denis. Ulaz na festival i sve koncerte je besplatan, radnim danima otvara se u 16, a vikendom u 12 sati.

02.06.2022., Zagreb - Food Truck Festival na Jarunu. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Na otvaranju Vatra

U istom razdoblju na delicije možete svratiti i u Chef’s Park. Otvara se u Rougemarin Parku, u kojem će gastrospecijalitete pripremati šestorica hrvatskih chefova, među kojima su Marin Medak te Michelinovom zvjezdicom nagrađeni Mario Mandarić. Za slastice će se pobrinuti Robert Hromalić, a na otvaranju festivala za podizanje atmosfere bit će zadužena grupa Vatra.

Histrioni i filmovi na Tuškancu

Za ljubitelje kazališta Histrioni do 3. rujna imaju još osam izvedbi predstave “Svoga tela gospodar”, prema djelu Slavka Kolara i u režiji Damira Lončara. Predstavu možete pogledati svakoga dana osim ponedjeljkom na Opatovini. Idealno mjesto za zaljubljenike u film pak Ljetna je pozornica Tuškanac. Ondje ćete pod vedrim nebom moći pogledati nagrađivani prvijenac Sonje Tarokić “Zbornica” i nastavak kultnog filma iz osamdesetih “Top Gun – Maverick”, ali i restaurirane “Božji oklop” Jackieja Chana te “Ružičaste flamingose” Johna Watersa.

12.08.2020., Zagreb - Ljetna pozornica Tuskanac svaki dan drzi projekcije filmova. "nPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/POSEBNA PONUDA

Bartolovo podiže “klopotec”

Danas je blagdan svetog Bartola, a tim se povodom na bregu Belavine iznad Kalinja njeguje stari vinogradski običaj. U vinogradima se na Bartolovo podiže “klopotec koji će tjerati čvorke” te nagovijestiti berbu, koja je sve bliže. Manifestaciju organizira Udruga vinogradara i vinara Brina u suradnji s Turističkom zajednicom Svetog Ivana Zeline, a počastit će vas biranim kapljicama te ponekim slasnim zalogajem.

Počinje uz “Još jednu rundu”

Uživanje u vrhunskim kapljicama donosi i “Via vino”. Svaki vikend do 17. rujna na vinskim cestama Svetog Ivana Zeline, Ivanić Grada, Plešivice, Samobora i Velike Gorice organiziraju se besplatne filmske projekcije pod zvjezdanim nebom. Manifestacija počinje u subotu na zelinskoj vinskoj cesti, gdje ćete kušajući kapljice vinarije Litterari moći gledati Oscarom nagrađeni film “Još jedna runda”.

Kaj su jeli naši stari

Za vikend se možete uputiti na izlet u Vrbovec, gdje ćete se prisjetiti “Kaj su jeli naši stari”. Dok na 41. izdanju manifestacije isprobavate nostalgične okuse jela spremljenih prema receptima iz vremena naših baka, ali i domaće kapljice, glazbeno će vas animirati Halid Bešlić te sastavi Let3 i Slavonske lole. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije